5.4 C
Belgrade
29/11/2022
region rezultati konkursa Srbija

Leskovac: rezultati književnog konkursa ,,Vukašin Conić’’ biće saopšteni 10. oktobra

Leskovački kulturni centar

LESKOVAC – Na drugi književni konkurs za kratku priču „Vukašin Conić“ pristiglo je 157 priča od 140 autora iz Srbije, Češke i Republike Srpske.
-Rezultati književnog konkursa biće saopšteni u ponedeljak, 10. oktobra, u Leskovačkom kulturnom centru – kaže Verica Batorović Božović, predsednica žirija.
Prva nagrada drugog književnog konkursa „Vukašin Conić“ iznosi 20.000, druga 15.000, a treća 10.000 dinara i njih dodeljuje porodica Conić, a autorima nagrađenih priča biće uručene i povelje.
Nagrade će biti uručene na svečanosti koja je zakazana za 18. oktobar na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu kada će radove čitati nagrađeni autori.
Odluku o nagradama doneo je stručni žiri u sastavu Verica Batorović-Božović, predsednik žirija i predsednica Udruženja pisaca opštine Leskovac, Vlastimir Veljković, glavni i odgovorni urednik lista „Pomak“ i Tatjana Conić, čerka Vukašina Conića, poznatog književnika, autora nekoliko romana i zbirki priča, koji je umro pre trideset i jedne godine, ali je ostavio neizbrisiv trag u književosti Leskovca i juga Srbije.
D.Kocić

Slične vesti