18 C
Belgrade
29/05/2023
časopisi Srbija

Leskovac: Promovisan novi broj časopisa “Mladi borac”

mladi_borac1LESKOVAC – U Leskovačkom kulturnom centru danas je promovisan novi broj časopisa Mladi borac, lista koji nastavlja tradicije istoimenog glasila koji se prvi put pojavio januara 1944. godine u selu Svircu, nedaleko od Bojnika.

Najnoviji broj časopisa – lista posvećen je “velikanima s titovkom”, a o jednom od njih, Kosti Stamenkoviću, veoma nadahnuto govorio je Hranislav Hakić, poznati leskovački istoričar, predsednik GO SUBNOR-a Leskovac.

O samom časopisu govorio je publicist i istoričar Nikola Ilić, predsednig Okružnog odbora SUBNOR-a, koji je pohvalio glavnog i odgovornog urednika časopisa Miodraga Andrejevića za uredjivanje ovog, ali i prethodnih brojeva.

Pojedine priloge čitao je Blagoje Ivanović, nekadašnji prvak Narodnog pozorišta u penziji.

Prof. dr Živan Stojković, kako je rekao, u ime boračke organizacije Leskovca i juga Srbije, uputio je oštru kritiku što se zanemaruju događaji iz NOB-a. On je takođe pročitao pismo upućeno Gradskom veću Leskovca uz molbu da se odobri 20.000 dinara za štampanje novog broja Mladog borca, koji bi bio posvećen 120. godišnjici rođenja Koste Stamenkovića, narodnog heroja leskovačkog kraja.

Za Konkurse regiona,

dopisnik iz Leskovca

Danilo Kocić

Slične vesti