19.2 C
Belgrade
29/05/2023
region

Leskovac: izašao prvi broj “Nove Naše reči”

Leskovac: prve nedeljne novine posle duge pauze

LESKOVAC– “Nova Naša reč” – naziv je leskovačkog nedeljnika čiji se prvi broj pojavio danas na šesnaest strana sa naslovnom i poslednjom stranom u koloru i ostalim u crno-beloj štampi. Nedeljnik, koji je pokrenula grupa leskovačkih novinara, izlaziće svakog petka u početnom tiražu od 1.000 primeraka.

Ljiljanan Stojanović, diplomirani politikolog, novinar, idejni tvorac novog nedeljnika

Glavni i odgovorni uednik je Aleksandar Zonjić, a zamenik Ljiljana Stojanović.
Po nazivu podseća na nekadašnji nedeljnik “Naša reč”, koji ne izlazi, a poruka o listu, o novinarima, o aktuelnom trenutku i budućim planovima date su u uvodniku ovog glasila, koji prenosimo u celini prenosimo u celini.

Gotovo je sigurno da će Leskovac, Vlasotince, Lebane, Medvedja,Bojnik, Crna Trava i sva ona mala i velika mesta oko njih dobiti novi nedeljnik. Protivno svoj i svačijoj logici i praktičnom duhu, činjenici da ekonomska i svaka druga kriza (malo li ih je) nemilostdno uništavaju medije, naročito one pisane i pismene, eto mi odlučismo da pokrenemo jedan novi nedeljnik. Ovo što sad držite u rukama je dokaz da u ovom svetu i vremenu još uvek postoje romantičari koji veruju da nije sve u parama i da je duh najveće blago.
Upravo duhom čitalaštva baviće se Nova Naša reč. Sasvim je nama jasno da moramo da namaknemo i nešto para ako hoćemo da novine, ali i mi koji
ih stvaramo prežive. Sasvim mi verujemo da svaka vrednost ima svoju cenu pa smo zato odlučili da pišemo kvalitetno i za duhovnu fiskulturu vredno.
Profesionalno i pošteno, ni po babi ni po stričevima, ni za Kurtu ni za Murtu već za ovaj grad i region pride. Nismo mi preterano ambiciozni, samo nameravamo da se svakog petka iznova družimo sa ljudima koji će stajati ispred kioska i nestrpljivo prelistavati novi broj Nove Naše reči. Krcat običnim temama koje se tiču naših običnih života. A to što one, često, razgrnu i političke teme, to je problem vaskolikih političara, ne nas, sasvim običnih novinara i sasvim običnih čitalaca koji, sasvim obično, veruju da ipak nisu uspeli da unište duh ovog grada i duh juga Srbije. Duh nas samih sa kojim treba izaći pred sopstvenu budućnost, onu ovaploćenu u našoj ili tuđoj deci koja ne vide svoju budučnost na ovim ulicama i u ovim krajevima.
Zato trvdoglavo i uporno počinjemo da radimo sasvim obične stvari, da pravimo nedeljne novine. Zato što ih ovde nema, zato što informišu, zato što je to stvar javnog interesa i zato što je preko potreban građanski duh koji se uvek okuplja oko medija sa idejom i stavom. Naš stav je da ćemo postojati.
Dobrodošli !

Nova Naša reč

Slične vesti