0.5 C
Belgrade
28/01/2023
promocije

Last minute: Večer suvremene slovenske poezije

Založba Goga (SLO) i udruga Kurs organiziraju Večer suvremene slovenske poezije.

Na tribini koja će se održati u Književnom krugu Split, Ispod ure 3, s početkom u 19:00 sati sudjeluju tri slovenske pjesnikinje: Stanka Hrastelj, Barbara Pogačnik i Slavica Šavli, urednik izdavačke kuće Založba Goga Damijan Šinigoj i direktor Mitja Ličen (www.goga.si)

…Umjesto retrospektivne slike poetskog izraza u Sloveniji, organizatori pjesničke večeri su se odlučili za predstavljanje vrlo živog dijela slovenskog literarnog iskaza: suvremene poezije i to kroz stvaranje tri mlade autorice.

Moderator diskusije o stanju u suvremenoj slovenskoj poeziji (i literaturi uopće) je Jasen Boko, a slovenske će pjesnikinje i njihovi urednici govoriti o razlikama u tretmanu poezije u medijima u odnosu na druge književne oblike te o tome što je danas poezija i ima li i dalje nekakvu društvenu ulogu.
Bit će govora i o potpori koju Slovenija i Hrvatska (ne) pružaju poetskom izrazu, te o sudbini pjesništva u suvremenom društvu okrenutom materijalnom.
Osim razgovora o stanju literature danas Stanka Hrastelj, Barbara Pogačnik i Slavica Šavli predstavit će splitskoj kulturnoj javnosti i svoje nove pjesme.

Stihove u hrvatskom prijevodu čita Bruna Bebić

Slične vesti