4.9 C
Belgrade
02/02/2023
književnost NVO sektor region Slovenija

Last minute: Sostenuto forum – Spremni za promene

Zainteresovani za učešće na eksperimentalnom forumu u kulturi i socijalnim inovacijama “Ready to Change” (Spremni za promene), koji će biti održan od 2. do 4. decembra u Ljubljani, u okviru projekta “Sostenuto”, mogu se prijaviti do 25. novembra.

Forum će biti posvećen ekonomskim i socijalnim transformacijama, novim načinima solidarnosti u društvu i novim modelima distribucije znanja.

Očekuje se da se učesnici foruma usaglase oko zajedničke deklaracije koja bi afirmisala želje za redefinisanje umetničkih i kulturnih akcija u savremenom društvenom okruženju.

Prema navodima organizatora, brojni umetnici i kulturni radnici u mediteranskom regionu, Evropi i širom sveta, ističu značaj promena u današnjim društvima i teškoća koje su rezultat tih promena. U današnjem trenutku mnogostruke krize, Evropska unija takodje traži nove perspektive kroz svoju strategiju EU 2020.
U tom kontekstu, čini se važnim istaći kako se akteri u oblasti kulture bore sa promenama u društvu, promenama javnih politika ili promenama kulturnih i umetničkih praksi (nove saradničke prakse, integracija komunikacionihtehnologija…).

Registracija je moguća onlajn, preko adrese http://sostenutoblog.wordpress.com/2-forum-ready-to-change

Slične vesti