0.9 C
Belgrade
28/03/2023
Srbija

Last minute: Radionica „Šta da radim sa plakatom?“

plakatPozivamo sve zainteresovane da se prijave na radionicu izrade plakata koja će se realizovati u tri uzbudljiva dana, od 11. do 13. decembra u Omladinskom centru CK13.

Prijave se primaju do srede, 9. decembra na mejl: prijava@ck13.org; subject: za radionicu plakata.

Ova radionica je deo programa pod nazivom Šta da radim sa ostatkom svog života i nadovezuje se na prethodnu radionicu fanzina, a najavljuje performans koji će nastati na narednoj radionici. Tema radionice je često postavljano pitanje sa kojim smo, verovatno, svi bili suočeni u njegovim različitim varijantama: Šta ćeš da budeš kad porasteš? Jesi li upao na faks? Kada ćeš naći posao? Kada ćeš se venčati? Planiraš li decu?

Učesnici i učesnice će biti vođeni kroz kreativan proces izrade plakata, uz predavanja, vežbe, grupni i individualni rad. Ideja radionice je da obezbedi slobodan prostor u kom možemo da odgovorimo na ovo pitanje ili da se uopšteno bavimo njime u prijateljskoj i kreativnoj atmosferi.
Plakati koji nastanu na radionici koristiće se za najavu performansa sa istom tematikom.

Radionicu vodi Nikola Rajić, aktivista, kuvar i grafički dizajner. Gošća predavačica je grafička dizajnerka i ilustratorka Marina Milanović.

Radionica je inspirisana pitanjem “Kaži mi, ako imaš kakvu ideju, šta da radim sa ostatkom svog života?” koje je postavila aktivistkinja za ljudska prava Rachel Corrie, a posvećena je razvoju i jačanju nezavisne kulturne i aktivističke scene kroz otvoren, samoobrazovni i stvaralački proces razrade ovog pitanja u dizajnu plakata.

Radionica se realizuje zahvaljujući podršci Kancelarije za mlade Grada Novog Sada.

Slične vesti