17.8 C
Belgrade
31/03/2023
poezija region Srbija

Last minut: URLIK

Konkurs, StempelPoštovani prijatelji,

Pesnici, pisci, književnici i svi vi koji to tek želite postati, ovo je otvoren poziv za vas! Ovaj poziv ne dodeljuje diplome, nagrade, ovaj poziv je za one koji pišu jer vole da pišu, za one koji pišu jer im je to ljubav – za one kojima je pisanje deo njih samih i njihovog života. Ovo je poziv za one koji pišu otvorenog srca.

Izabrane pesme će biti projektovane putem video projektora na “UrLiKovoj sedmici” u Modernoj Galeriji “Likovni Susret” u Subotici u period od 27.februara do 6.marta tekuće godine. Takođe, u sklopu ovog programa će 3.marta biti održano i pesničko veče prijavljenih pesnika. Više o “UrLiKovoj sedmici” ćete saznati na našoj fejsbuk stranici.

UrLiK Grupa za razvoj kulturnog aktivizma je neformalna grupa i u skladu sa time objavićemo i neformalan E-zbornik pod imenom „Slikanje Rečima”. Ovaj E-zbornik će biti objavljen i promovisan na godišnjicu postojanja Grupe UrLiK u junu mesecu 2015.godine i sadržaće pesme izabranih autora. O tačnom vremenu promocije E-zbornika ćete biti blagovremeno obavešteni putem naše stranice.

TEMA: Slikanje rečima

USLOVI KONKURSA:

Pesma ne sme biti duža od 25 redova sa naslovom i proredima.

Iznad pesme obavezno je napisati ime i prezime, državu i grad u kome živite.

Pesme mogu biti pisane na svim jezicima sveta. Pesme koje su pisane na drugim jezicima osim srpskog, hrvatskog i bosanskog potrebno je prevesti na srpski, hrvatski ili bosanski jezik.

U E-zborniku će se pored prevoda naći i pesma pisana u originalu na jeziku na kom je pisana.

Neće se objaviti pesme koje su već objavljene u zajedničkim zbirkama ili samostalnim autorskim zbirkama.

Grupa UrLiK ne pokriva troškove dolaska i smeštaja pesnika na pesničko veče u okviru “UrLiKove sedmice” jer Grupa UrLiK radi bez budžeta svoje programe. Radove koji su poslati će biti javno predstavljeni kako na manifestaciji tako i na našoj stranici. Slanjem vaših pesama dajete nam vašu saglasnost da pesme potpisane vašim imenom objavimo.

Pesme se šalju e-mailom u Word dokument, veličine slova 12, prored 1. na e-mail adresu: konkurs.urlik@gmail.com , NAJKASNIJE do 21. februara 2015. godine. U PREDMET/SUBJEKT u E-mailu potrebno je upisati : konkurs slikanje rečima, ime i prezime, naziv pesme. Primer: konkurs slikanje rečima, Petar Petrović, Obojena

S poštovanjem,

Janoš Sekereš Jáne

UrLiK Grupa za razvoj kulturnog aktivizma

#umetnostispredforme

Program se realizuje u saradni sa Modernog Galerijom Likovni Susret Subotica i Kancelarijom za mlade Grada Subotica.

Linkovi:

UrLik

Moderna Galerija Likovni Susret Subotica

Kancelarija za mlade Grada Subotice

Slične vesti