8.4 C
Belgrade
21/03/2023
region stipendije vizuelne umetnosti

La Galerie u Noisy-le-Sec

La Galerie, neprofitni centar za suvremenu umjetnost, nudi rezidencijalni boravak za kustose.

La Galerie, neprofitni centar za suvremenu umjetnost smješten u predgrađu Pariza, svake godine prima strane kustose na rezidencijalni program u trajanju od tri mjeseca. Prvi puta organiziran 2006, pokrenut je s ciljem da predstavi izložbu u ovom prostoru u kontekstu javnog umjetničkog centra i omogući susret umjetnika i profesionalaca koji djeluju u području suvremene umjetnosti.

Rezidencijalni boravak ove je godine predviđen za razdoblje od 7. travnja do 9. srpanja, a izložba za razdoblje od 28. svibnja do 23. srpnja.

Rok za prijavu je 10. siječnja 2011, a detaljne informacije potražite ovdje.

U okviru rezidencijalnog boravka osiguran je (uključujući troškove struje, plina, interneta, telefona i javnog transporta) smještaj u stanu površine 65 m2 u centru Noisy-le-Seca (vlakom deset minuta od Pariza). Stan uključuje spavaću sobu, dnevni boravak/kuhinju i radni prostor. Totalni budget od 25 000 eura uključuje troškove izložbe, troškove puta umjetnika i kustosa, honorar kustosu (3 000 eura), prijevoz radova, troškove osiguranja, produkcijske troškove, promotivne materijale, dvojezicnu promotivnu publikaciju (francuski i engleski).

Slične vesti