4.6 C
Belgrade
31/01/2023
Srbija

Kruševljani ugostili Tempus delegate iz Portugalije, Belgije i Nemačke

Izvor: Krusevac online

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače iz Kruševca domaćin je drugog po redu sastanka delegata TEMPUS projekta pod nazivom „Uspostavljanje i izgradnja kapaciteta Akademije Visokih strukovnih škola Južne Srbije. Prvi sastanak i upoznavanje delegata iz Srbije i evropskih zemalja održan je u Nišu.

Cilj ovog projekta je povezivanje Visokih škola Južne Srbije u Akademiju strukovnih studija i modernizacija visokoškolskog obrazovanja. Na pomenutom sastanku koji je u toku prisutni učesnici imali su priliku da čuju prezentacije delegata iz Portugalije, Belgije i Nemačke o sistemima obrazovanja u pomenutim zemljama. Planirano je da se u nastavku sastanka razmatra Strategija razvoja visokog obrazovanja i strukovnih studija u Srbiji do 2020.godine, kao i pitanja usklađivanja obrazovanja u Srbiji sa evropskim standardima.

Već drugi dan, delegati iz Srbije sa kolegama iz pomenutih zemalja, podeljeni u radne grupe rade na postavljanju misije i strateških ciljeva buduće Akademije. Među njima su domaćini, predstavnici Visoke škole strukovnih studija za vaspitače iz Kruševca kao i predstavnici Visoke hemijsko-tehnološke škole strukovnih studija takođe iz ovog grada.

U nastavku TEMPUS projekta, Kruševljani će imati priliku da posete institucije kolega u Belgiji, Portugaliji i Nemačkoj i najbolje prakse iz domena evropskog obrazovanja donesu u naš grad.

Slične vesti