5.6 C
Belgrade
06/12/2022
region vesti

Kotorski karneval 2011.

Otvaranje karnevalskih fešti
Srijeda               Trg od oružja, 21.00
3.avgusta `11         Koncer grupe „Bonaca“a
Trg od oružja, 22.00
Fešta od ribe i vina
Muljanska riva, 21.00

Četvrtak
4.avgusta `11
Dječiji maskenbal
Trg od oružja, 21.00
Fešta od mušulja i vina
Prčanjska riva, 21.30

Petak
5.avgusta `11
„Najmašakaraniji grade“
Muzički hepening &
predstavljanje karnevalskih grupa
Trg od oružja, 21.00

Koncert grupe „Salsa Y Punto“
Trg od oružja, 21.00

Subota
6.avgusta `11
10.Internacionalna karnevalska povorka
Glavna gradska ulica, 21.00

Koncert grupe „Slatka tajna“
Trg od oružja, 22.00
Karnevalska noć
Trgovi Staroga grada

Ribraska fešta
U autentičnom ribarskom naselju  Muo održavaju se ribarske večeri uz miris „gavica“ -sitne vrste morske ribe koju love tradicionalni ribari ovog mjesta. Uz miris ribe i vina , barke i klapsku pjesmu ove fešte predstavljaju autentičnost morskih noći u Kotoru.

Najmaškaraniji grade
Na glavnoj bini glavnog gradskog Trga od oružja“ predstavljaju se gostujuće karnevalske grupe . Tu se uz kraće performanse čuje njihova lična karta a potom muzički sastavi , klape i pojedinci podignu atmosferu pjesmom koja na ples poziva. Sa pozornice fešta se prolije po svim trgovima i uličicama Kotora do zore.

Internacionalna ljetna karnevalska povorka
U velikoj karnevalskoj povorci  avgusta ove godine pored mnogobrojnih maštovitih maski i ansambala iz Kotora i gradova Crne Gore, naći će se i karnevalske grupe iz brojnih Evropskih zemalja. Jedinstvena  karnevalska povorka, koja je iz godine u godinu sve brojnija, predstavlja bogastvo duha i umijeća kako karnevalista ovog kraja, tako i gostiju iz inostranstva, koji su uvijek spremni da svoje veselje podijele sa prisutnima i učine ovaj karneval nezaboravnim.

Karnevalska noć
Poslije karnevalske ulične povorke fešta po sistemu „poludi narode Bokeški i furešti“ raste do kulminacije po trgovima, pjacama i pjacetama. Vatre, nebo, barke, more u pjesmu se splele zore. U zajedničkoj atmosferi ljepote i druženja spletu se i bijeli i crni i žuti svih vjera i nacija , ljudi dobre volje i ljepote duha uz veliki vatromet u kome „zasijaju palace , antike tarace“.

Slične vesti