4.6 C
Belgrade
31/01/2023
film

Koprodukcijski forum When East Meets West

Početak:
15 Nov 2011
Kraj konkursa:
25 Nov 2011Koprodukcijski forum “When East Meets West” (Kada Istok sreće Zapad), u organizaciji FVG Audiovizuelnog fonda i Filmskog festivala u Trstu, u suradnji sa EAVE, fondom Evroimaž (Eurimages) i Centralno-evropskom inicijativom (CEI), biće održan u Trstu od 19. do 21. januara 2012. godine, a okupiće i upoznati filmske profesionalce iz zemalja istočne Evrope, kao i iz Italije i zemalja u fokusu, a to su zemlje nordijskog regiona (Danska, Finska, Island, Švedska i Norveška).

Dvadeset odabranih producenata iz istočnoevropskih zemalja, te iz Italije i nordijskih zemalja predstaviće svoje projekte dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova sa potencijalom za međunarodnu koprodukciju.

Rok za prijavljivanje je 25. novembar 2011.

Aplikacija mora da sadrži: sinopsis, oko pet do osam strana ekspozea (na engleskom), pismo namere reditelja, finansijski plan, CV producenta, CV scenariste i reditelja, kao i profil kompanije i opis dosadašnjeg rada.

Projekte mogu poslati producenti sa sedištem u svim zemljama nastalim na prostoru bivše Jugoslavije, kao i u Albaniji, Jermeniji, Azerbejdžanu, Austriji, Belorusiji, Bugarskoj, Kipru, Češkoj, Estoniji, Gruziji, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji, Letoniji, Litvaniji, Moldaviji, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Slovačkoj, Turskoj i Ukrajini, kao i iz nordijskih zemalja.

Svi dokumenti moraju biti na engleskom i treba ih poslati pre 25. novembra, nainfo@wemw.it

Aplikacioni formular moguće je naći OVDE

Projekti bi trebalo da budu igrani filmovi ili dokumentarci u razvoju sa potencijalom za međunarodnu koprodukciju, a poželjno je da minimum 20 odsto budžeta bude već obezbeđeno.

Producenti bi trebalo da apliciraju projektima koji su pogodni za koprodukciju između najmanje dva regiona obuhvaćena konkursom, što znači da bi producenti iz nordijskih zemalja trebalo da traže partnere iz istočnoevropskih i Italije, a italijanski iz istočnoevropskih i nordijskih zemalja, odnosno istočnoevropski iz Italije i nordijskih zemalja.

Sajt foruma “When East Meets West” je www.wemw.it

Slične vesti