3.3 C
Belgrade
28/03/2023
izložbe Srbija

KONSTRUKCIJA – DRAGANA OGNJENOVIĆ

flu-logoGalerija FLU i IZLOZI

Subota, 31.avgust u 20 čas.

Poslednja izložba MODERNIH FLUizama/Letnjeg programa

Bela i crna nisu boje,

jer u odsustvu bilo kakve svetlosti, bela postaje crna, a sve međuvrednosti svetla, jednakog intenziteta osnovnih komponenti oko registruje kao sivo. Između su svetovi D. O.
Posetite ih!
“Bela boja, koju često smatramo ne-bojom je kao simbol jednog sveta gde su sve boje, kao svojstva materijalnih supstanci, iščezle. Belo deluje na našu dušu kao apsolutna tišina. Ta tišina nije smrt, ona je prepuna živih mogućnosti. To je jedno ništa puno mladalačke radosti, ili bolje rečeno, jedno ništa pre svakog rođenja, pre svakog početka. Tako je možda odzvanjala hladna i bela zemlja u dane ledenog doba… Teško je bolje opisati svitanje, a da se ono ne imenuje – belo.”
Vasilij Kandinski

Modni dizajn je umetnost apliciranja dizajna, estetike i prirodne lepote na odeću i detalje. Modni dizajn je nastajao pod uticajem kulturnih, socijalnih i društvenih okolnosti.
WIKIPEDIA.
Konstrukcija je proces koji se sastoji od planiranja, izgradnje ili montaže. Daleko od toga da bude jedina aktivnost, konstrukcija je podvig multidisciplinarnosti.
WIKIPEDIA.
Umetnost je raznovrstan spektar ljudskih aktivnosti i proizvoda tih aktivnosti. WIKIPEDIA.
Modni dizajn je uslovljen promišljanjem, teksturom i konstrukcijom.
Moda je trodimenzionalna i artistički žanr, daje zagledavanja u perspektivu, odmak i mogućnost, osvedočenje truda i postojanja konstruktivnosti.

Subota u kadru Dragane Ognjenović
Galerija Fakulteta likovnih umetnosti, Beograd
Radno vreme
Ponedeljak-petak:
od 10 do 20 čas.
Subotom:
od 10 do 14 čas.
MODERNI FLUizmi/Letnji program Galerije FLU
1 kustos +2 prostora + 5 izložbi + 6 autora = leto na asfaltu!

Slične vesti