2.1 C
Belgrade
03/02/2023
poezija Srbija

Конкурс за поетски зборник

Онлајн поезија и Удружење поетских стваралаца р а с п и с у ј у

КОНКУРС ЗА ДРУГИ ЗБОРНИК ПОЕЗИЈЕ

Правила конкурса:

1. Право учешћа на овом конкурсу имају сва лица која пишу на српском и језицима држава из бивше СФРЈ (за песме писане на словеначком, македонском и другим језицима потребно је доставити превод на српски).

2. Песме не смеју бити дуже од 28 стихова. Слати их у једном ворд документу, поравнање лево, ћирилично или латинично са употребом словних знакова ћ, ч, ж, ш, ђ, фонт Times New Roman, величина 12, проред 1,5.

3. Документ означити именом аутора песама.

4. Песме слати искључиво електронском поштом на имејл: upsglusci@gmail.com потписано именом аутора. Слањем песама на овај имејл сваки аутор пристаје на правила овог конкурса.

5. Један песник биће заступљен са највише 3 песме.

6. Котизација за учешће у Другом зборнику у организацији горе наведених субјеката плаћа се за једну песму 700 РСД за учеснике из Србије, 7 € за песнике из окружења, за учешће са две песме плаћа се 1200 РСД за учеснике из Србије, 12 €за песнике из окружења.

7. Аутор који жели да учествује са три песме (1500 РСД – Србија, 15 € – окружење, стиче право на објављивање и кратке биографије уз песме (биографија може бити највише до 10 реченица са основним подацима: година рођења,објављене збирке, публикација у часописима, место становања…).

8. У документу навести контакт имејл и адресу места становања.

9. Сваки аутор чије песме буду објављене у зборнику стиче право на један бесплатан примерак зборника који ће бити достављен на њихову адресу. Сваки следећи примерак плаћа се 700 РСД – Србија, 7€ – окружење.

10. Конкурс је отворен од 1. марта до 20. априла текуће године када ћемо путем друштвених мрежа објавити одабране песме и песнике, а сваком појединачно доставити рачун на који могу уплатити потребну котизацију за штампање зборника.

11. Организатори се обавезују да ће најкасније 60 дана по затварању конкурса штампати зборник од приспелих радова чији су аутори уплатили котизацију.

12. Организатори конкурса не сносе никакву одговорност за евентуално загубљене радове или на било који начин злоупотребљене од треће стране.

1. март 2021. године

Удружење поетских стваралаца, Глушци

Slične vesti