0.5 C
Belgrade
28/01/2023
film Srbija

Konkursi za učešće na 7. INTERakciji i masterklasu INTERdoc 2012.

Početak:
7 Mar 2012
Kraj konkursa:
15 Apr 2012

Nezavisni filmski centar “Filmart” raspisao je konkurse za učešće na 7. Međunarodnom studentskom filmskom kampu “INTERakcija 2012” i Međunarodnom masterklasu dokumentarnog filma “INTERdoc 2012”.

U organizaciji NFC-a „Filmart“ u Požegi će od 7. do 25. avgusta biti održan 7. Međunarodni studentski filmski kamp „INTERakcija 2012“, tokom kojeg će 20 studenata produkcije, režije, kamere, dizajna zvuka i montaže iz celog sveta, podeljeni u četiri ekipe, snimiti četiri dokumentarna filma na temu „Dolasci / odlasci“.

Istovremeno sa drugom fazom realizacije kampa, od 15. do 24. avgusta, biće održan Međunarodni masterklas dokumentarnog filma “INTERdoc 2012” u okviru kojeg će biti realizovane radionice koje će voditi afirmisani profesori i reditelji dokumentarnog filma Želimir Žilnik i Dragan Elčić.

Na osnovu utvrđenog rasporeda i programa, predavači će učesnicima masterklasa preneti znanje i iskustvo stečeno dugogodišnjim radom na dokumentarnom filmu.

U večernjim terminima, kroz prateće programe, učesnici INTERakcije i INTERdoca će predstaviti kulturu svojih zemalja, prikazati filmove u čijoj su produkciji učestvovali, a kroz izlete će upoznati kulturne i prirodne potencijale Srbije.

Detaljne informacije o konkursima i prijavni obrasci mogu se pronaći na sajtu www.film-art.org/interaction, odnosno na www.film-art.org/interdoc

Slične vesti