18 C
Belgrade
29/05/2023
region statistika vesti

Konkursi regiona, Presing i Afirmator – naličje jedne dobre priče

2014Dragi prijatelji,

praznici su prilika da se osvrnemo na proteklu godinu.

Konkursi regiona nastavili su uspešno da informišu posetioce iz regiona o aktivnostima na polju kulture. Cilj koji je bio zacrtan pri osnivanju, 1. aprila 2010, ostvaren je u potpunosti – informacija objavljena na našem portalu koja se tiče nekog kulturnog dešavanja u, recimo – Makedoniji, biva propraćena istog dana u Sloveniji. Možete se baviti umetnošću  bilo gde u regionu bez bojazni da niko neće primetiti vaš rad. I to bez obzira na versku, ideološku, polnu ili nacionalnu opredeljenost. Višegodišnji rad je doneo i kvalitet koji je prepoznat, pa od ove zime imamo oko 30.000 poseta mesečno.

Presing je mlada izdavačka kuća, nastala početkom 2013. Od osnivanja do kraja godine objavljeno je ravno 30 izdanja pod ovim imenom. Izdanja su krajem oktobra predstavljena na Sajmu knjiga u Beogradu, a sada se mogu naći i u knjižarama. Otprilike, po trećinu knjiga čine romani, kratke priče i poezija, a tu su i po jedan rečnik, zbirka aforizama i književne kritike. Kao i prošle godine, Presing će 2014. raspisati konkurs za neobjavljenu knjigu proze ili poezije. Objavićemo knjigu, a ne ime.

Afirmator već ulazi u treću kalendarsku godinu. Sjajna ekipa (Jelica Kiso, Tamara Lujak, Katarina Fiamengo, Dragoslava Barzut, Berislav Blagojević, Predrag Milojević) afirmiše kulturno stvaralaštvo, bazirano  na radovima novih ili manje poznatih autora iz celog regiona, uporno dokazujući da nije važno ko piše, već kako to radi. Mesečno, Afirmatorove stranice otvori više od 10.000 posetilaca. Tokom 2013. Afirmator je dobio rešenje o upisu u registar javnih glasila.

Redakcije Konkursa regiona, Presinga i Afirmatora žele svim posetiocima, saradnicima i prijateljima sve najbolje u Novoj godini. Snovi se ostvaruju, samo treba verovati u njih!

Slične vesti

2 comments

Božidar Škobić - Čika Boško 02/01/2014 at 12:19

SRETNO 🙂 <3 🙂

Gorana 04/01/2014 at 11:37

Želim Vam svako dobro u Novoj 2014. godini!

Comments are closed.