19.2 C
Belgrade
29/05/2023
književnost kutak za mlade proza Srbija vizuelne umetnosti

Konkursi povodom jubileja Andrića

Muzej grada Beograda raspisao je likovni i književni konkurs povodom 50-godišnjice dodele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću (1892- 1975).

Likovni konkurs “Andriću s poštovanjem” raspisan je za najbolje đačke radove inspirisane Andrićevim delom, a teme su:
1. Priča o jednom mostu…
2. Aska i vuk, ilustracija za korice knjige
3. Ivo Andrić: „…kada reč pođe jednom, ona se više ne zaustavlja, nego 3. ide dalje, i usput raste i menja se“ (slova, reči, knjiga, čitanje)

Radovi se mogu slati do 28. februara na adresu: Muzej grada Beograda, (ZA KONKURS) Zmaj Jovina 1, 11000 Beograd.

Likovni radovi se ne vraćaju autorima i ostaju u vlasništvu organizatora konkursa

Na konkursu mogu učestvovati svi učenici sedmih i osmih razreda osnovnih škola iz Srbije.

Likovni radovi mogu biti predstavljeni u svim tehnikama, i u dimenzijama koje ne prelaze format bloka V.

Na poleđini svakog rada treba navesti: naziv rada i tehniku, naziv škole, ime i prezime učenika, razred i odeljenje, kao i adresu, kontakt telefon i elektronsku adresu škole.

Žiri za dodeljivanje nagrada sačinjavaće profesori likovne kulture, istoričari umetnosti i likovni umetnici.

Rezultati Konkursa biće istaknuti na sajtu Muzeja grada Beograda 5. maja, a svečana dodela nagrada biće održana u Beogradu do kraja maja, o čemu će nagrađeni učesnici biti na vreme obavešteni.

Za najuspešnije učesnike konkursa predviđene su vredne nagrade.

Tokom 2011. godine u Beogradu će biti organizovana izložba najboljih likovnih radova, koji će biti reprodukovani u publikaciji u izdanju Muzeja grada Beograda. Izbor radova izvršiće članovi žirija.

Organizator konkursa zadržava pravo da najoriginalnije radove koristi kao motive prilikom izrade suvenir programa kojim će biti obeležen Andrićev jubilej u 2011. godini.

Za dodatne informacije u vezi sa likovnim konkursom moguće je obratiti se Danijeli Vanušić na tel. (011)2630 825, (011) 2638 744 ili na mob. 064/15 55 985

Povodom Andrićevog jubileja, Muzej grada raspisao je i književni konkurs “Andriću s poštovanjem” za najbolje đačke radove inspirisane Andrićevim delom.

Teme su:
1. “Pripovedač i njegovo delo ne služe ničemu ako na jedan ili drugi način ne služe čoveku i čovečnosti” (O priči i pričanju)
2. Andrićevoj ideji o sudbini čoveka ja imam da dam svoj prilog…
3. Moj razgovor sa Andrićem

Radovi se mogu slati do 28. februara na adresu: Spomen-muzej Ive Andrića, (ZA KONKURS) Andrićev venac 8/1, 11000 Beograd.

Književni radovi se ne vraćaju autorima i ostaju u vlasništvu organizatora konkursa.

Na konkursu mogu učestvovati svi učenici trećih i četvrtih razreda srednjih škola iz Srbije.

Rad ne bi trebalo da bude kraći od dve, ni duži od pet strana (Word document, font Times New Roman, font size 12, line spacing 1.5).

Radove treba poslati u četiri štampana primerka.

Na poleđini svakog rada treba navesti: naziv rada i tehniku, zatim naziv škole, ime i prezime učenika, razred i odeljenje i adresu, kontakt telefon i elektronsku adresu škole.

Žiri za dodeljivanje nagrada sačinjavaće profesori srpskog jezika, pisci i studenti književnosti.

Rezultati Konkursa biće istaknuti na sajtu Muzeja grada Beograda 5. maja, a svečana dodela nagrada biće održana u Beogradu do kraja maja, o čemu će nagrađeni učesnici biti na vreme obavešteni.

Za najuspešnije učesnike konkursa predviđene su vredne nagrade.

Najbolji đački radovi biće objavljeni u posebnoj publikaciji, čiji će izdavač biti Muzej grada Beograda.

Organizator konkursa zadržava pravo da najoriginalnije delove iz radova koristi kao motive prilikom izrade suvenir programa kojim će biti obeležen ovaj značajan jubilej u 2011. godini.

Za dodatne informacije obratiti se se Zorani Pejković (Spomen-muzej Ive Andrića), na tel. (011)3238 397, ili na mob. 063/309926

Sajt Muzeja grada Beograda je www.mgb.org.rs

Slične vesti