2.9 C
Belgrade
01/02/2023
Srbija vizuelne umetnosti

konkurs za znak “Vajarske sekcije ULUS”

ulus_2Vajarska sekcija Udruženja likovnih umetnika Srbije  na predlog članova sekcije raspisuje konkurs za znak

“Vajarske sekcije ULUS”

 Znak treba da sadrži simbole ULUS-a kao i elemente karakteristične za vajarsku delatnost. Predlog rešenja znaka je potrebno dati u pozitivu, negativu, kao i samo rešenje u boji. Znak mora da bude realizovan u vektorskom programu. Predvidjeno je da se znak aplikuje na sve što spada pod izdanja Vajarske sekcije ULUS-a (plakati, pozivnice, katalozi za grupne izložbe, samostalne izložbe i ostali materijali) kao i na promotivne materijale koji će se štampati.

Postupak odabira idejnog rešenja biće dvostepenski:

Prva faza:

Predloge u elektronskoj formi u JPG formatu poslati sa popunjenim formularom na mail adresu : znakvajarskesekcije@gmail.com do 01. aprila 2013. godine.

Žiriranje i odabir radova koji će ući u uži izbor vrši organizacioni odbor Vajarske sekcije ULUS-a u sastavu : Aralica Djordje, Marijana Popović, Gračner Ivan, Perović Snežana i Marković Rade.

Druga faza:

Organizacioni odbor Vajarske sekcije ULUS-a poziva kandidate koji su ušli u uži izbor da radove donesu u štampanoj formi (A4) i na CD-u u JPG format  u Umetnički paviljon Cvijeta Zuzorić. Tačan datum biće objavljen nakon žiriranja.

Konačnu odluku organizacioni odbor saopštiće najkasnije do 10. aprila 2013. godine.

Planirano je da (u slučaju velikog broja rešenja) početkom naredne godine bude organizovana izložba sa svim prispelim predlozima a predvidjeno je i da se priredi  odgovarajući katalog pod nazivom “Znak Vajarske sekcije ULUS-a”.

Ako ne bude mogućnosti da se realizuje posebna izložba, predvidja se da prezentacija konkursa bude realizovana kroz različite  marketinške aktivnosti vajarske sekcije.

Za sva eventualna pitanja i nedoumice autori se mogu obratiti na mail : znakvajarskesekcije@gmail.com

i na brojeve telefona:   + 381 64 469 3686  Marijana Popović

  + 381 65 348 4108  Rade Marković

U ime vajarske sekcije

Rade Marković

predsednik sekcije

 

 

Slične vesti