17.3 C
Belgrade
23/03/2023
književnost konkursi za mlade autore kutak za mlade poezija proza region

Konkurs za zbornik ,,Rukopisi 38”

dom omDom omladine Pančevo poziva sve zainteresovane mlade autore da pošalju radove na ovogodišnji 38. po redu konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 38“.

Konkurs će biti otvoren do 14. februara 2015. godine, a pravo učešća imaju devojke i mladići od 15 do 30 godina koji pišu na jezicima bivših ex-Ju republika i jezicima nacionalnih manjina.

Treba poslati 3 pesme i / ili 3 priče; pesme dužine do 2 a priče do 3 kucane strane (dakle, do 7 000 karaktera, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom, brojem telefona i i-mejlom na: Dom omladine, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (s naznakom ,,za Rukopise 37”) ili na mejl: zbornikrukopisi@gmail.com.  Molimo autore da poštuju pravila konkursa i rok za slanje radova!

,,Rukopisi 38″ će izaći iz štampe do maja tekuće godine, a krajem maja meseca planirana je i promocija u Pančevu, odnosno dvodnevni festival. Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, primerci će biti poslati poštom.

Slične vesti