5.4 C
Belgrade
05/12/2022
proza Srbija

Конкурс за завршетак недовршених приповедака Лазе К. Лазаревића

lazaШабачка Висока школа струковних студија за васпитаче, расписује четврти по реду
КОНКУРС ЗА ЗАВРШЕТАК НЕДОВРШЕНИХ ПРИПОВЕДАКА ЛАЗЕ К. ЛАЗАРЕВИЋА
1. Четврти по реду конкурс, расписује се за заврешетак недовршене Лазаревићеве приповетке „Стојан и Илинка“
2. Конкурс је отворен од 1.11. 2016. до 21. 3. 2017. год. Награда за најуспешнијег аутора састојаће се од новчане награде (30 000 дин.) и повеље.
3. Право учешћа имају сви аутори који пишу на српском језику, осим чланова стручног жирија.
4. Део приповетке „Стојан и Илинка“ који је сачуван у белешкама Лазе К. Лазаревића не може при завршетку приповетке бити измењен или скраћен, бећ само допуњен у складу са стилом и језиком Лазе К. Лазаревића. Сви делови приповетке које је аутор у својим белешкама назначио као недовршене морају бити допуњени.
5. Радове под шифром слати на адресу Висока школа струковних студија за васпитаче, Добропољска 5, 15000 Шабац, са назнаком ,,За књижевни конкурс,, Радове слати у три примерка , у уобичајеном формату, са разрешењем шифре у посебној коверти. Један аутор може послати више радова.
6. Стручни жири објавиће резултате конкурса , име аутора који је најуспешније, у складу са стилом, језиком и поетиком Лазе К. Лазаревића, довршио Лазаревићеву приповетку ,,Стојан и Илинка,, до краја априла 2017.
7. Организатор конкурса има искључиво право првог објављивања довршених приповедака, у оквиру будуће Збирке довршених приповедака Лазе К. Лазаревића, прикупљених на наградним књижевним конкурсима које реализује организатор, а кoja ће се штампати након завршених планираних седам циклуса конкурса.

Slične vesti