3.9 C
Belgrade
08/12/2022
kutak za mlade Srbija

Konkurs za volontiranje na projektu „Seminar studenata Fakulteta političkih nauka: ZapadniBalkan nakon proširenja 2013.“

logo_semkop-262x300O organizaciji: Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative je organizacija civilnog društva, osnovana maja 2010. godine sa ciljevima promocije društvenog dijaloga u rešavanju gorućih problema, podsticanja građana na aktivno učestvovanje u političkom životu Srbije i unapređivanja saradnje mladih sa prostora Jugoistočne Evrope.

O projektu: „Seminar studenata Fakulteta političkih nauka“ je centralni godišnji skup mladih politikologa iz regiona i najmasovniji skup te vrste u Evropi. Ovogodišnji seminar je sedmi po redu. Kroz niz panel diskusija relevantnih stručnjaka i političara, interakciju studenata sa panelistima, prezentaciju radova mladih stručnjaka na akademskoj konferenciji, projekat nastoji da dođe do zaključaka o budućnosti Zapadnog Balkana i njegove evropske perspektive u kontekstu kako brojnih promena u regionu (poput pristupanje Hrvatske EU ili sporazuma Beograda i Prištine) tako i političkih kretanja u samoj Evropskoj Uniji.

Rad sa volonterima i priprema: Odabrani volonteri i volonterke će proći obuku potrebnu za efikasno delovanje na seminaru. Obuka će se sastojati iz razgovora sa organizatorima na tri sastanka, koji će trajati svaki po devedeset (90) minuta.

Opis posla: Odabranih 10 volontera i volonterki ći imati sledeća zaduženja:

  • Pripremu materija neophodnih za uspešno izvođenje seminara.
  • Koordinaciju dolaska/odlaska predavača i gostiju na seminaru.
  • Aktivno učešće u protokolu seminara.
  • Kompletna tehnička i IT podrška

Vreme angažovanja: Očekuje se aktivno učešće volontera od 30. oktobra do 3. novembra 2013. na Kopaoniku i povremeno angažovanje u pripremi seminara u Beogradu.

Ishodi: Volonteri i volonterke od programa mogu da očekuju sledeće:

  • Potvrdu o volontiranju i učešću na projektu.
  • Sticanje novih znanja, veština i razvijanje organizacionih sposobnosti.
  • Učešće u kreativnom i dinamičnom timu.
  • Obezbeđen smeštaj (HB) u apartmanskom naselju „Konaci“ za vreme trajanja seminara i prevoz na relaciji Beograd – Kopaonik –Beograd.

Konkurs će biti otvoren do 10. oktobra 2013. i na njega se možete prijaviti slanjem biografije na mail office@cddri.org. Potencijalni volonteri i volonterke moraju biti studenti osnovnih studija fakulteta društveno-humanističke grupacije, koji su spremni na predan rad, vešto se služe engleskim jezikom i poseduju veštine rada na internetu i društvenim mrežama.

Slične vesti