20.6 C
Belgrade
25/05/2024
poezija proza Srbija

Конкурс за Виталову награду – 2020

Компанија Витал а.д наставља да подржава значајно књижевно признање – Награду „Златни сунцокрет“, која се додељује за најбоље књижевно остварење на српском говорном подручју у жанровима романа, приповетке, поезије, књижевне критике, есеја и књижевне публицистике. Жири ће радити у саставу Драган Јовановић-Данилов (добитник награде за 2005. годину), Драган Бабић и Владимир Гвозден (председник).

Жири позива издаваче и ауторе да благовремено пошаљу по три примерка наслова којим конкуришу за Награду „Златни сунцокрет“, а најкасније до 30. новембра 2020. године, на адресу Александра Дубчека 14, 11080 Земун. Награда ће бити уручена у фебруару месецу 2021. године у Београду.

Награда „Златни сунцокрет“ за књигу године додељује се двадесет и четврти пут, а подсећамо да су међу досадашњим добитницима Иван В. Лалић, Рајко Петров Ного, Радослав Петковић, Милован Данојлић, Давид Алабахари, Драгослав Михаиловић, Војислав Карановић, Владимир Тасић, Горан Петровић, Слободан Владушић, Угљеша Шајтинац, Драго Кекановић, Светлана Слапшак и Драган Великић. Прошлогодишња добитница је Тања Ступар Трифуновић за роман Откако сам купила лабуда.

Slične vesti