11.9 C
Belgrade
24/03/2023
fantastika i horor proza region Srbija

Konkurs za Vilinske priče

vilaObaveštavamo Vas da Klub Reč i glas u saradnji sa LEILA knjige i ploče objavljuje konkurs za kratku priču pod nazivom

VILINSKE PRIČE.

Pozivamo Vas da Vaše radove na srpskom, hrvatskom, crnogorskom ili bosanskom jeziku, obima do 5400 karaktera sa proredima, pošaljete na adresu bgstorytelling@gmail.com do 15. aprila 2016. godine. Žiri u sastavu Milica Cincar-Popović (Srbija), Tamara Lujak (Srbija) i Mario Lovreković (Hrvatska) objaviće rezultate i dodeliti prve tri nagrade 30. aprila u Klubu LEILA knjige i ploče. Posebno priznanje i nagradu dodeljuje elektronsko izdavaštvo Nine Commas iz Rijeke, koje je priredilo zbirku odabranih radova sa prethodnog konkursa Kluba Reč i glas, pod nazivom „Tragom srpske folklorne fantastike“.

Sponzori konkursa: LEILA knjige i ploče, NINE COMMAS, Izdavačka kuća METAPHYSICA, Izdavačka kuća PRESING.

O vilinskim pričama
Vile su metafizička bića više prirode od ove koju čoveg percipira. Francuska reč za vilu, fée, označavala je ženu vičnu magiji, koja poznaje snagu i moći reči, minerala i biljaka.

Bez obzira da li Vaša vila živi u nekom drvetu, cvetu, kući od vetra, ili se krije u telu sasvim obične žene, u davnoj prošlosti, u današnje vreme, ili u budućnosti, bez obzira da li je njena priča tužna ili vesela, strašna ili uspavljujuća – pošaljite je na naš konkurs. Niska koju našim pričama nanižemo biće utoliko lepša ukoliko perle budu što različitije.

Dobrodošli!

Slične vesti