Konkurs za VIII Smotru kratke video forme ,Podgorica

Filed under: film,region,vesti |

 

smotra plakat 1

 

Konkurs za VIII Smotru kratke video forme – festival alternativnog filma/videa – Podgorica 2013

Konkurs je otvoren od 15. februara do 1. maja 2013 godine.

Na festivalu se takmiče filmovi koji ne traju duže od 15. minuta, a nema ograničenja u tehnici snimanja i žanru. Pored nacionalne selekcije najboljih kratkih filmova, organizatori najavljuju i međunarodnu selekciju koju će ove godine sačinjavati najbolji kratki filmovi sa relevantnih festivala iz Evrope i sveta.
Planirana je i regionalna selekcija kratkih filmova, kao i predstavljanje drugih festivala. Očekuje se i rekordan broj inostranih gostiju.
Prošlogodišnja Smotra 2012. bila je najuspešnija. Desetak programa u tri festivalska dana okupila je brojnu publiku i medijsku pažnju. Žiri su sačinjavali istaknuti filmski stvaraoci iz Kanade, Brazila i Slovenije.Od zaborava čuvamo vredne video radove domaćih autora. Premijera zaboravljenog nemog filma iz 1925. godine,snimljenog u Crnoj Gori.Prepuna sala na predavanju režisera Miše Radivojevića.
Ove godine festival započinje sa nekoliko novih programa, zanimljivom temom festivala,regionalna selekcija kratkih filmova.

Organizator festivala NVO “Zabjelo Republika” poziva sve koji snimaju video radove i filmove (od mobitela do profesionalnih kamera) da ih pošalju na adresu: Zabjelo Republika, 27. marta, 60. Podgorica.
Prijava se nalazi na www.smotrakratkevideoforme.me.
Tradicionalno, festival se održava krajem maja u podgoričkom KIC-u.

One Response to Konkurs za VIII Smotru kratke video forme ,Podgorica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*