22.3 C
Belgrade
01/06/2023
satira Srbija

Konkurs za učešće na Satira festu 2010

Upravni odbor Beogradskog aforističarskog kruga saopštio je u sredu da je raspisao javni konkurs za učešće na 8. Medjunarodnom festivalu humora i satire – Satira fest 2010. Autori iz Srbije i inostranstva mogu slati svoje radove do 15. septembra na mejl adresu: satirafest@gmail.comOva adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili poštom na adresu 
Beogradski aforističarski krug, 
Vojvode Stepe 283, 
Beograd. 
Ove godine u konkurenciji će biti aforizmi (do 30 aforizama), satirične priče (tri priče, do dve stranice) i satirične pesme (tri pesme, do jedne stranice), a mogu se slati radovi napisani u periodu od prošlogodišnjeg Satira festa 2009, održanog 9. oktobra. 
Umetnički savet manifestacije u sastavu: Aleksandar Baljak, Aleksandar Čotrić, Jovo Nikolić, Dušan Puača i Slobodan Simić izabraće aforizme, priče i pesme i odrediti učesnike na završnoj večeri, koja će biti održana 8. oktobra u sali opštine Stari grad. Ovogodišnja manifestacija biće održana pod sloganom „Imam vremena, pišem kratko“, a biće posvećena jubileju 150 godina od rodjenja ruskog pisca Antona Pavloviča Čehova. 
Autoru najboljeg aforizma izgovoranog na manifestaciji pripašće nagrada „Vuk Gligorijević“, a nagrada će, po prvi put, biti dodeljena i autorima najbolje priče i pesme. Pokrovitelji „Satira festa“ su Ministarstvo kulture Srbije, Skupština grada Beograda i Gradska opština Stari grad.

Slične vesti