5.4 C
Belgrade
05/12/2022
film region Srbija

Konkurs za takmičarske filmove za Kustendorf 2013

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf, čiji je osnivač filmski reditelj Emir Kusturica, raspisao je konkurs za filmove za takmičarski program studenata filmskih škola iz celog sveta.

Kustendorf je, kao i prethodnih godina, posvećen kako budućim filmskim stvaraocima, tako i velikanima savremenog autorskog filma. U okviru takmičarskog programa, biće prikazani filmovi studenata filmskih škola iz celog sveta, a međunarodni žiri će najboljim filmovima dodeliti nagradu Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje.

Studenti i drugi neafirmisani filmski stvaraoci mogu da prijave svoj film (trajanja do 45 minuta) bilo kog žanra za učešće u takmičarskom programu.

Film treba da bude dostavljen na DVD-u sa titlom na engleskom jeziku (ukoliko film nije na engleskom jeziku), a posebno, na drugom CD-u, u elektronskoj formi popunjen formular za prijavljivanje sa podacima o filmu i autoru i neophodnim vizuelnim materijalom.

Kustendorf pokriva troškove putovanja i smeštaja, kao i prisustvo na radionicama i festivalskim događajima.

Formular za prijavljivanje i propozicije za prateći materijal mogu se preuzeti sa sajta Kustendorfa, odnosno OVDE

Formular, DVD i CD sa materijalom treba poslati na: RASTA INTERNATIONAL, Milorada Mitrovića 15, 11 000 Beograd, Srbija

Rok za prijavljivanje i dostavljanje materijala je 1. novembar 2012. godine.

Autori čiji će filmovi biti prikazani na Kustendorfu biće obavešteni od 1. decembra 2012.

Dodatne informacije moguće je dobiti preko broja telefona: +381 11 2431 505 (mobilni +381 63 214 612), odnosno elektronskom poštom posredstvom adrese rastaint@gmail.com

Slične vesti