18 C
Belgrade
29/05/2023
fotografija region

Konkurs za Sittcomm.Award 2011

Umetnici koji se bave fotografijom iz više od 20 zemalja centralne, istočne i jugoistočne Evrope, uključujući prostor bivše Jugoslavije, imaju priliku da konkurišu za nagradu Sittcomm za 2011. godinu, vrednu 3.000 evra.

Nagradu dodeljuju sittcomm.sk i Photomonth iz Krakova, u saradnji sa partnerima (Foundation for visual arts, zpaf i s-ka gallery, CEE photofund).

Sittcomm.award namenjena je umetnicima iz zemalja na prostoru bivše Jugoslavije, kao i iz Albanije, Belorusije, Bugarske, Kipra, Češke, Estonije, Grčke, Mađarske, Letonije, Litvanije, Moldavije, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Turske i Ukrajine.

Prijave treba poslati i-mejlom na adresu sittcomm.award@gmail.com do 28. februara 2011.

Prilog (ZIP ili RAR fajl) treba da sadrži: seriju fotografija (JPG – rezolucija najmanje 1920×1080 piksela), portfolio, uključujući ranije radove i dokumentaciju izložbi, izjavu o predloženim radovima, CV i popunjen formular.

Članovi žirija su Zuzana Flaskova iz Velike Britanije, Mira Keratova (GASK) iz Češke, Anna Theiss iz poljske Fondacije za vizuelnu umetnost i Roman Babjak iz CEE PhotoFunda iz Slovačke.

Više detalja moguće je naći na sajtu www.award.sittcomm.sk

(SEEcult.org)

Slične vesti