5.4 C
Belgrade
05/12/2022
film region

Konkurs za selekciju Up to 10 000 bucks Cinema City festivala

filmFestival Cinema City, koji će biti održan od 26. avgusta do 1. septembra 2013. u Novom Sadu, objavio je konkurs za takmičarsku selekciju “Up to 10 000 bucks”, koja predstavlja filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara i autore koji su bili dovoljno hrabri i kreativni da svoju ideju sprovedu u film sa malo novca.

Konkurs će biti otvoren do 1. juna, a svi koji žele da se prijave mogu to da učine putem formulara na sajtu festivala www.cinemacity.org/upto10000

Selekcija “Up to 10 000 bucks” predstavlja jednu od najatraktivnijih selekcija festivala Cinema City koja uz brojnu publiku, svake godine otkriva nove talente i pruža im šansu za afirmisanje u filmskoj umetnosti.

Selektorka programa je Maja Miloš, rediteljka filma “Klip”, koji je na Cinema City festivalu 2012. godine osvojio Gran pri za najbolji domaći film.

Filmovi koji se prijavljuju za konkurs potrebno je da nisu snimljeni pre 2011. godine, a sve vrste i žanrovi filmova – kratki, dokumentarni, animirani, igrani, su dobrodošli.

Selekcija “Up to 10 000 bucks” predstavila je autore i filmove iz Srbije, Italije, Hrvatske Španije, Mađarske, Holandije, Izraela, Nemačke, Amerike, Novog Zelanda i mnogih drugih.

Nagradu Ibis za najbolji film 2012. godine osvojio je Srđan Keča za film “Mirage” i time je postao član žirija za 2013.

U okviru Cinema City Campus programa, posvećenog mladim filmskim profesionalcima i studentima, mladi talenti moći će da se prijave na radionice i na taj način učestvuju na masterklasovima, usvoje najnovija teorijska i praktična saznanja i veštine u oblasti filma.

Na radionici Fresh Danube Films, podržanoj od Evropske kulturne fondacije, 20 studenata i mladih filmskih autora iz zemalja dunavskog regiona imaće priliku da steknu teorijska i praktična znanja od nekih od najpriznatijih filmskih autora pomenutog regiona.

Na radionici Film it LouD, podržanoj od IPA prekograničnog programa Hrvatska – Srbija, sufinansiranog od EU, koju će održati eminentni evropski predavači, učestvovaće 20 odabranih mladih filmskih autora iz Srbije i Hrvatske, koji će potom imati priliku da učestvuju na zajedničkom stvaranju dokumentarnog filma.

Zainteresovani za učešće na nekoj od radionica Cinema City Campusa treba da pošalju motivaciono pismo i biografiju na office@cinemacity.org.

Slične vesti