Konkurs za savremeni dramski tekst

Filed under: Bosna i Hercegovina,drama,region |

Narodno pozorište Republike Srpske raspisalo je konkurs za originalni savremeni dramski tekst, na kojem pravo učešća imaju svi autori koji pišu na srpskom ili na jezicima za koje nije neophodno da se prevode na srpski.

Autor najboljeg teksta dobiće nagradu od oko 255.000 dinara

Na konkurs se mogu prijaviti neizvođeni, nenagrađivani i neobjavljivani tekstovi, a jedan autor može poslati najviše dva teksta, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Srpske.

O kvalitetu tekstova odlučivaće stručni žiri koji će imenovati direktor pozorišta. Stručni žiri će prilikom odlučivanja posebno oceniti umetničku vrednost dela i aktuelnost teme.

Autoru najboljeg teksta biće dodeljena nagrada u iznosu od 5.000 KM (oko 255.000 dinara ili 2.5000 evra).

Isplatom nagrade, Narodno pozorište će steći pravo da objavi, dramaturški obradi i izvede nagrađeni tekst bez ograničenja, dok žiri može predložiti da se otkupe i drugi tekstovi, koji to svojim kvalitetom zaslužuju.

Tekstovi se šalju pod šifrom u četiri primerka, u štampanoj i elektronskoj formi na adresu pozorišta, a rok za njihovo slanje je 25. decembar.

 Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do početka „Teatar festa Petar Kočić 2012“ u sredstvima informisanja i na sajtu pozorišta – www.np.rs.ba.

6 Responses to Konkurs za savremeni dramski tekst

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*