Konkurs za Sarajevo Talent Campus 2012.

Filed under: film,region,Srbija |
Početak:
15 Mar 2012
Kraj konkursa:
8 May 2012

Sarajevski filmski festival raspisao je konkurs za učešće mladih filmskih profesionalaca iz Jugoistočne Evrope u šestom Sarajevo Talent Campusu, koji će biti održan od 8. do 14. jula, u okviru 18. SFF-a.

Šesti Sarajevo Talent Campus okupiće scenariste,rediteljeglumce i producente.

Pored toga, prvi put, Sarajevo Talent Campus nudi program za mlade filmske kritičare.

Tema šestog Sarajevo Talent Campusa je “FILM I MOGUĆE BUDUĆNOSTI”.

Stvaraoci današnjeg filma i mladi filmski umetnici raspravljaće o budućnosti filma, ne samo u smislu socijalnih i tehnoloških promena koje se rapidno dešavaju pred našim očima, već i mnoštva mogućnosti koje te promene nose.

Od ove godine, učešće u Talent Campusu biće omogućeno i kandidatima iz četiri zemlje šire regije: Jermenije, Azerbejdžana, Gruzije i Moldavije, pored Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije i UNMI Kosova i Turske.

Rok za prijavljivanje je 8. maj 2012.

Sarajevo Talent Campus, program za obrazovanje i saradnju perspektivnih filmskih umetnika iz Jugoistočne Evrope, pokrenut je 2007. u saradnji sa Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i Berlinale Talent Campusom. Program nudi inspirativna predavanja, panel diskusije, kritičke polemike, te radionice, praktične vežbe, filmske projekcije i interfestivalske ekskurzije.

Šesto izdanje Talent Campusa okupiće filmske umetnike koji se probijaju na tržištu “večito uzavrele” i uzbudljive regije Jugoistočne Evrope. Renomirani filmski umetnici i mladi talenti iz regije zajedno će raspravljati, analizirati i istraživati filmski jezik pun novina i različitosti. Dok budu istraživali medij filma, suočiće se sa promenjivim, dinamičnim vremenom i mogućim budućnostima.

Aplikacioni formular nalazi se OVDE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*