6.5 C
Belgrade
27/03/2023
kutak za mlade Srbija

KONKURS ZA SARADNIKE NA PROJEKTU: B:UM MAGAZIN

volunteerUdruženje „Bulevar Umetnosti“ i Bulevar umetnosti portal pozivaju sve zainteresovane sa afinitetima ka umetnosti i kulturi da se priključe rastućem timu kreativnih stvaralaca koji učestvuju u izgradnji Bulevar Umetnosti portala i svih njegovih segmenata. U cilju širenja ideje koju zastupamo ceo projekat sa pratećim elementima kao što su B:UM online magazin, Arterium mreža i dr. smo osmislili kao nekomercijalan i besplatan za korišćenje. Da bi smo to ostvarili potrebna nam je pomoć onih koji su spremni da unesu deo svoje kreativnosti u ovu priču. NAPOMENA: Rad na projektu je volonterski.

Trenutno se radi na okupljanju kreativnog tima koji bi učestvovao na izradi online magazina. Pozicije na kojima nam je pomoć saradnika potrebna su sledeće:

  • Tim za kreativno pisanje – Novinari (Dopisnici i stalni saradnici)
  • Tim za grafički dizajn – Grafički dizajneri (Dopisnici i stalni saradnici)
  • Tim za prevođenje – Prevodioci na Engleski jezik (Dopisnici i stalni saradnici)

U timu za kreativno pisanje okupljamo autore koji bi radili na pripremi tekstualnog materijala za magazin. Tim za kreativno pisanje je namerno tako nazvan zbog specifičnog pristupa u pisanju članaka koji se razikuje od klasičnog faktografsko – novinarskog pristupa. Akcenat stavljamo na autorski – subjektivni stav sa apsolutnom slobodom govora i mišljenja. Svi učesnici imaće priliku da sarađuju sa profesionalcima iz ove oblasti i samim tim imati mogućnost da steknu nova iskustva. Prethodno iskustvo nije neophodno.

Tim za grafički dizajn izrađuje prelome za tekstove koji su odabrani za časopis. Za učestvovanje u timu potrebno je solidno poznavanje nekog od softvera za izradu grafičkih rešenja kao i iskustvo u ilustraciji.

Prevodioci rade na prevođenju tekstova za englesko izdanje B:UM časopisa. Potrebno je dobro poznavanje jezika (poženjo: studenti Filološkog fakulteta i sl.)

Možete učestvovati na dva načina:

  • Stalni saradnici – Ovom timu mogu da se pridruže osobe sa mestom prebivališta u Beogradu. Stalni saradnici ili redovni članovi redakcije kako ih nazivamo aktivno učestvuju u kreiranju sadržaja i koncepta časopisa. Obavezni su da prisustvuju sastancima redakcije jednom nedeljno (petak ili subota popodne) na kojima se diskutuje i dogovara sve vezano za realizaciju ovog projekta.
  • Dopisnici – Ovom timu se najčešće priključuju osobe sa mestom prebivališta van Beograda a granice i ograničenja ne postoje po pitanju lokacije na kojoj se nalazite jer se celokupna komunikacija u ovom timu obavlja putem interneta.

Mogu se prijaviti sve osobe starije od 14 godina iz cele Srbije ili regiona. Dopisnici sa redakcijom komuniciraju elektronskim putem (e-mail, facebook itd.).

Svi dopisnici će dobiti preporuku i mogućnost da rezultate svog iskustva uključe u svoj portfolio i steknu pogodnosti prilikom traženja posla. Način na koji cela priča funkcioniše je jednostavan i neobavezujuć. Trajanje i obim vašeg učestvovanja određujete sami. Svaki učesnik predstavljen je na portalu kao jedan od članova kreativnog tima.

Popunjenu prijavu nam dostavite na adresu konkurs@bulevarumetnosti.rs . Sva pitanja možete nam postaviti putem mejla na istu adresu.

Slične vesti

1 comment

Goran Mijajlović 21/10/2013 at 23:22

Zainteresovan sam za volontiranje u timu za grafički dizajn.

Comments are closed.