35.8 C
Belgrade
16/07/2024
15. avgust kratke priče poezija region rokovi u avgustu

Konkurs za regionalnu književnu nagradu „Jovan Popović“

Izdavačka kuća Partizanska knjiga prvi put raspisuje konkurs za regionalnu književnu nagradu Jovan Popović, u znak sećanja na velikog kikindskog, jugoslovenskog i srpskog pisca. Nagrada će biti dodeljena za najbolji neobjavljen rukopis knjige priča ili pesama, a na konkurs se mogu prijaviti autorke i autori iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Iz konkurencije su unapred isključeni autorke i autori koji imaju ili su u prošlosti imali potpisan izdavački ugovor s Partizanskom knjigom.

Svi ostali zainteresovani imaju priliku da svoje rukopise, potpisane imenom i prezimenom, uz ostale lične podatke, dostave na elektronsku adresu partizanskajp@gmail.com do 15. 8. 2024. Ime laureata biće poznato 18. 11. 2024, na dan rođenja Jovana Popovića.

Autorki/autoru nagrađenog rukopisa 18. 11. 2024. u Kikindi biće uručena plaketa i objavljena uređena knjiga u izdanju Partizanske knjige, uz potpisivanje standardnog izdavačkog ugovora.

Jovan Popović (1905–1952) bio je pesnik, prozni pisac, urednik, prevodilac, književni i pozorišni kritičar, učesnik u NOB-u od početka oružanog ustanka u Srbiji. Objavio je tri knjige poezije i tri knjige kratke proze. Sahranjen je u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu. Partizanska knjiga je prvi i ekskluzivni izdavač Popovićevih sabranih dela.

Konkurs za regionalnu književnu nagradu Jovan Popović podržao je Grad Kikinda.

Slične vesti