5.1 C
Belgrade
01/12/2022
književnost satira Srbija

Konkurs za rangiranje 18 najuglednijih srpskih političara

Obzirom da su osamnaestorica najuglednijih srpskih politicara knjizevni likovi mog romana „Savapolis“  dostavicu im po primerak postom u roku od 36 sati po dobijanju njihove kucne adrese preko moje elektronske > dtasic030gmail.com

Prednost imaju kandidati za predsednika Republike i predsednici stranaka i partija. Konkurs traje do dana predizbornbog cutanja.

Dragi Tasic

Slične vesti

3 comments

Ash 12/04/2012 at 23:56

Svasta.

Sonja 13/04/2012 at 11:50

Najbolja savremena satira.

Dragi Tasic 20/10/2012 at 00:50

DRAGI TASIC
Objava rezultata mog aprilskog konkursa
Ah, da nije komentara na moj konkurs radi nagradjivanja najuglednijih politicara, koje su dale dve dame: Ash i Sonja, zaboravio bih da obavestim javnost o rezultatima konkursa.
Obe su u pravu! Istinu su rekle na svoj nacin.
Ja, pak, sta sam trazio to sam i dobio. Ni jedan od mojih 18 najuglednijih politicara koje sam ovekovecio u romanu Savapolis, nije se javio u roku, a ni posle roka! A trebalo je. Makar 30 srpskih medija tek 2030 godine, kad Srbija udje u Evropu, jave vesti o tom romanu, posvecenom politickim strastima i napastima srpskih politicara ove decenije, ipak obelodanice se cinjenica da sam ih ovekovecio.
Ali, ali, necista savest me goni da priznam da sam hteo da se izvucem iz promasaja. Da mi konkurs ne bi propao, ja sam samovoljno Savapolis poslao Tadicu i Kostunici. S predlogom da ga plate ili vrate, ili da ucine oboje ( da ga plate I vrate). I tu sam promasio..
Da bih, bar, jednom politicaru utrapio knjigu – ogledalo u kome se moZe ogledati s lica i one druge strane, ja Savapolis ovih dana poslah na poklon s moje rang liste trecem politicaru– Dacicu. I zamolih ga da mi imejlom potvrdi prijem, nista vise. A Dacic, sta ce pre, razgovor s Eston i Tacijem, ili da meni javlja da je dobio roman, koju ce citati u penziji?
Moj konkurs, priznajem, propade. Ne dao, pak, Bog da mi knjigu naknadno zatraze Toma Nikolic, Vucic, Dinkic ili Ceda Evroljub. Kad sam je 2011 g. pisao, nisam znao da ce prva dvojica stvarno doci na vlast, da treci nece ni silaziti sa vlasti, a cetvrti da ce poceti da se penje konopcem iznad glava svih ovde pomenutih politicara? Molim Sonju i Ash da mi se jave imejlom da im posaljem po primerak Savapolisa, dtasic030@gmail.com

Comments are closed.