4.4 C
Belgrade
01/12/2022
muzika poezija region Srbija

KONKURS ZA PRVI FESTIVAL NARODNE MUZIKE ,,LIRA 2011″

Uslovi  konkursa:

1)  Kompozicije koje se šalju na konkurs ne smeju do sada biti izvođene niti objavljivane , moraju biti originalne, pisane u duhu bogate riznice naše kulturne baštine, da afirmišu i popularišu povratak našoj tradicionalnoj narodnoj muzici i pravoj narodnoj pesmi.

2) Pravo učešća imaju svi autori : tekstopisci, kompozitori, aranžeri i pevači iz republike Srbije i dijaspore.

3) Nove kompozicije šalju se isključivo kao gotovi studijski snimci na CD-u  i biće objavljene na koktel albumu  posle održavanja festivala.

4) Svaki autor teksta ,muzike ili aranžmana može konkurisati sa više numera, a izvođač samo sa jednom.

5)  Slanjem prijave na ovaj konkurs autori i izvođači prenose pravo na organizatora festivala da odabrane i snimljene kompozicije prvi put javno izvede , prenosi u programima radija i televizije , snima za radio i televiziju , snimi nosače zvuka i slike ili da sva ova ili pojedinačna prava prenese na treće lice.

6) Uz prijavu obavezno poslati tekst numere u pet (5) primeraka, kontakt telefon i tri (3) različite fotografije izvođača za potrebe objavljivanja u štampi i izradu omota koktel albuma.

7) Sve numere izvode se na plejbek i za njih glasa žiri , a publika na ulaznicama.

8)  Radovi koji se šalju na konkurs ne vraćaju se, a dostavljaju se na adresu:  Udruženje tekstopisaca za muzičko  stvaralaštvo ,,LIRA“ , ul. Palmira Toljatija 5 / I , 11070  Novi Beograd  ( obavezno u običnom pismu, nikako u preporučenoj pošiljci ) ili na E- mail adrasu:  tekstopisci@gmail.com Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

9)  Osoba koja pošalje prijavu na konkurs odgovara za tačnost podataka o autorima i izvođaču.

10)  Festival će se održati u Beogradu , u drugoj polovini godine , kada bude zaokružen spisak učesnika festivala . O tačnom terminu svi učesnici biće blagovremeno obavešteni. Numere koje pristignu na konkurs posle završenog sačinjavanja spiska učesnika NEĆE SE UZIMATI U RAZMATRANjE.

11)  Interpretatori ( pevači) koji žele da učestvuju na festivalu a nemaju numeru, mogu se obratiti Udruženju tekstopisaca za muzičko stvaralaštvo ,,LIRA“ , tj. organizatoru festivala koji će im istu obezbediti , a u skladu sa propozicijama festivala.

12)  Sve dodatne informacije i obaveštenja mogu se dobiti na telefon : 062 / 8- 348-988 ili na E-mail : tekstopisci@gmail.com Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

ORGANIZACIONI   ODBOR PRVOG
FESTIVALA NARODNE MUZIKE
,, L  I  R   A    2011″

Slične vesti