3.6 C
Belgrade
04/02/2023
Srbija vesti vizuelne umetnosti

Konkurs za prijem u SULU

Sandzacko udruzenje likovnih umjetnika   Novi Pazar – Sandžačko udruženje likovnih umjetnika (SULU) raspisalo je konkurs za prijem novih članova za ovu godinu. Kandidati mogu konkurisati za oblasti slikarstvo, grafika, vajarstvo, dizajn i fotografija. Konkurs je otvoren do 10. decembra 2011. godine, a kandidati osim radova treba da dostave kratku biografiju i potvrdu o završenoj školskoj spremi.

   Uz zahtjev za prijem, kandidati podnose:

– kratku biografiju;

– potvrdu o završenoj školskoj spremi.

– potvrdu o uplati od 1.000 dinara na račun Udruženja, a na ime troškova žiriranja.

Kandidati mogu konkurisati za oblasti – i podnijeti sljedeće:

Slikarstvo; – 5 slika i 5 crteža u slobodnoj tehnici (ne većeg formata od 100x70cm);

Grafika; – 10 izvedenih grafičkih otisaka;

Vajarstvo; – 5 odlivenih skulptura u materijalu ili gipsu (najmanje 3+3 fotografije izvedenih djela);

Dizajn; – 10 realizovanih dizajnerskih rješenja;

Fotografija; – 20 fotografija u formatu 20x15cm.

Zahtjevi i radovi se podnose u Galeriji Multimedijalnog centra, od 25. novembra do 10. decembra 2011. godine u periodu od 09-15 časova.

Kandidati koji su već ostvarili članstvo u nekom od drugih, srodnih republičkih ili saveznih Udruženja u zemlji ili inostranstvu, uz potvrdu o tome, biće po Statutu SULU-a, primljeni u Udruženje, samo uz zahtjev.

Prijave i uplatnice se mogu dobiti u Galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru.

by Aldemar Ibrahimovic   Sandžačko udruženje likovnih umjetnika (SULU) osnovano je 2003. godine u Novom Pazaru na inicijativu grupe već potvrđenih umjetnika koji godinama žive i stvaraju na prostoru sandžačke regije, a sa ciljem da afirmišu svoj umjetnički rad, svoje kulturno nasljeđe i institucionalno i individualno učestvuju u baštinjenju kulturnog miljea i kreiranju savremene likovne scene.

   Svojom statutarnom odrednicom Sandžačko udruženje likovnih umjetnika (SULU) okuplja likovne stvaraoce koji žive i rade u sandžačkoj regiji ili sa nje potiču. Umjetnički dignitet Udruženja, sačuvan je kod samog prijema a u visokom kriterijumu i eksplicitnim kritičkim odrednicama, preuzetim od srodnih organizacija (ULUS, ULUPUDS, ULUCG…)

   Umjetnici-članovi, vide ovu asocijaciju kao prostor potvrđivanja i valorizovanja svojih kreativnosti a oni mlađi, priliku da unesu nove ideje i različitosti. Udruženje nije puko uporište i mjesto koje obezbjeđuje elementarni prostorby Marija-Maja Nisavic vrijedan dostojanstva, već i ishodište kreativnog čina. U njemu se ostvaruju ideje i kreira nova autohtona misao, oslobođena šablona i nametnutih, importovanih „post-izama“, stvara se umjetnost oslonjena na sopstveno nasleđe i instikte i na svoju duhovnost.

   Osnovna uloga i cilj Sandžačkog udruženja likovnih umjetnika (SULU) je afirmacija i razvoj savremne umjetnosti Sandžaka, te njegovanje multietničnosti i multikulturalnosti.

www.sulu-np.com

 

Slične vesti