3.6 C
Belgrade
04/02/2023
književnost prevodilaštvo Srbija

Конкурс за преводиоце

ivan-ivanovic-radoje-domanovic-priynanje-satira-1357216112-248401Уредништво странице „Радоје Домановић“ расписује први конкурс за превођење дела Радоја Домановића на стране језике. Право учешћа имају сви преводиоци од 7 до 107 година, који квалитетно владају српским и одређеним страним језиком. Језик превода може бити било који природни, вештачки, живи или изумрли језик.

Не постоји ограничење у избору текста за превођење, али за овај конкурс предност имају следеће приче (већ постојећи преводи су наведени у загради):

Учесници конкурса који желе да преводе неку другу Домановићеву приповетку, прво би требало да провере на овој страници да ли превод већ постоји. Преводиоци на енглески језик треба да имају у виду да су на енглески до сада преведене само две приповетке („Данга“ и „Вођа“).

Радове слати у електронском формату (doc или docx) на адресу: domanovic@bk.ru. Дозвољено је послати више од једног превода.

Први конкурс за превођење дела Радоја Домановића отворен је до 107. годишњице Домановићеве смрти, односно до 4. августа 2015. године. Одабрани преводи биће објављени на страници „Радоје Домановић“.

25. март 2015. године

Slične vesti