Конкурс за поезију „Велимир Рајић“

Filed under: poezija,Srbija |

Књижевни клуб „Велимир Рајић“ из Алексинца традиционално расписује конкурс за поезију. Конкурс је отворен у две категорије: песма на слободну тему и песма о лику и делу Велимира Рајића на тему Стари снови наши нису били варка („Заробљеној браћи“, В. Рајић).

Аутори могу конкурисати са по једном песмом у свакој категорији, а песма не сме бити дужа од 36 стихова. Такође, песма не сме бити већ награђивана на конкурсу или на Песничким сусретима у организацији Књижевног клуба „Велимир Рајић“, а све песме морају бити на српском језику.

Конкурс је отворен од 15. новембра 2016. до 1. фебруара 2017. године. За најбоља остварења у категорији песама на слободну тему биће додељене три награде, а у категорији песама о лику и делу Велимира Рајића на тему Стари снови наши нису били варка за најбољи рад биће додељена Повеља Велимир Рајић.

Радови у три примерка шаљу се под шифром, са разрешењем шифре у посебној запечаћеној коверти која се стави у коверту с радовима приликом слања. Савки аутор може конкурисати само једном шифром. Песме се могу слати поштом на адресу:
Књижевни клуб „Велимир Рајић“
Улица Душана Тривунца 15
18220 Алексинац
Песме се могу слати и електронски и то на мејл velimir.rajic.konkurs@gmail.com на који се шаљу само песме које конкуришу и које морају бити потписане шифром, а разрешење шифре у засебном мејлу треба послати на адресу velimir.rajic.sifra@gmail.com. Радови у електронској форми треба да буду откуцани фонтом Times New Roman (ћирилица и латиница) величине 12.
Желимо вам интензивну инспирацију и богатство поетског надахнућа!

3 Responses to Конкурс за поезију „Велимир Рајић“

 1. Sta je tacno sifra? Koji god konkurs pogledam traze se neke sifre. Mislim da bi bilo posteno da objasnite ljudima tacno kako mogu da posalju radove i sta su te sifre.

  Ana
  21/12/2016 at 17:25
  Одговори

  • Шифра служи уместо потписа како би сакрила идентитрт аутора од жирија. Уместо да се аутор Марко Марковић потпише као Марко Марковић, он бира шифру, рецимо Мегатрон или Биоскоп 12, и онда то стави као потпис испод текста који шаље.
   То значи да мора да пошаље и решење шифре. На посебном папиру или у електронском документу напише шифру, име и презиме, датум рођења, телефон, мејл, адресу или шта се већ у конкурсу тражи. Ако шаље радове поштом, треба да решење шифре стави у мању коверту, затвори је, и ту мању убаци у већу коверту са радовима.

   Jovan
   31/12/2016 at 17:11
   Одговори

 2. Kada ce biti rezultati konkursa? Hvala

  GAGA
  03/02/2017 at 09:48
  Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*