12.9 C
Belgrade
09/12/2022
poezija Srbija

Конкурс за поезију „Велимир Рајић“

Књижевни клуб „Велимир Рајић“ из Алексинца традиционално расписује конкурс за поезију. Конкурс је отворен у две категорије: песма на слободну тему и песма о лику и делу Велимира Рајића на тему Стари снови наши нису били варка („Заробљеној браћи“, В. Рајић).

Аутори могу конкурисати са по једном песмом у свакој категорији, а песма не сме бити дужа од 36 стихова. Такође, песма не сме бити већ награђивана на конкурсу или на Песничким сусретима у организацији Књижевног клуба „Велимир Рајић“, а све песме морају бити на српском језику.

Конкурс је отворен од 15. новембра 2016. до 1. фебруара 2017. године. За најбоља остварења у категорији песама на слободну тему биће додељене три награде, а у категорији песама о лику и делу Велимира Рајића на тему Стари снови наши нису били варка за најбољи рад биће додељена Повеља Велимир Рајић.

Радови у три примерка шаљу се под шифром, са разрешењем шифре у посебној запечаћеној коверти која се стави у коверту с радовима приликом слања. Савки аутор може конкурисати само једном шифром. Песме се могу слати поштом на адресу:
Књижевни клуб „Велимир Рајић“
Улица Душана Тривунца 15
18220 Алексинац
Песме се могу слати и електронски и то на мејл velimir.rajic.konkurs@gmail.com на који се шаљу само песме које конкуришу и које морају бити потписане шифром, а разрешење шифре у засебном мејлу треба послати на адресу velimir.rajic.sifra@gmail.com. Радови у електронској форми треба да буду откуцани фонтом Times New Roman (ћирилица и латиница) величине 12.
Желимо вам интензивну инспирацију и богатство поетског надахнућа!

Slične vesti

3 comments

Ana 21/12/2016 at 17:25

Sta je tacno sifra? Koji god konkurs pogledam traze se neke sifre. Mislim da bi bilo posteno da objasnite ljudima tacno kako mogu da posalju radove i sta su te sifre.

Jovan 31/12/2016 at 17:11

Шифра служи уместо потписа како би сакрила идентитрт аутора од жирија. Уместо да се аутор Марко Марковић потпише као Марко Марковић, он бира шифру, рецимо Мегатрон или Биоскоп 12, и онда то стави као потпис испод текста који шаље.
То значи да мора да пошаље и решење шифре. На посебном папиру или у електронском документу напише шифру, име и презиме, датум рођења, телефон, мејл, адресу или шта се већ у конкурсу тражи. Ако шаље радове поштом, треба да решење шифре стави у мању коверту, затвори је, и ту мању убаци у већу коверту са радовима.

GAGA 03/02/2017 at 09:48

Kada ce biti rezultati konkursa? Hvala

Comments are closed.