4.8 C
Belgrade
26/11/2022
poezija Srbija

KONKURS ZA POETSKI ZBORNIK „ARTE STIH“ (vol. 2)

The Latin Quarter, Paris, FranceDragi prijatelji,

Nakon velikog uspeha zajedničke knjige pesama, Zbornika, pod nazivom „ARTE STIH“, koji je objavljen početkom ove 2013. godine, kao sublimat stvaralaštva 154 autora iz 20 zemalja u 2012. godini, objavljujemo konkurs za novi, drugi broj „ARTE STIHA“, koji će predstaviti aktuelna, ovogodišnja autorska pesnička ostvarenja.

Molimo sve one koji žele da budu uvršteni u ovu antologiju da pošalju dve svoje pesme po izboru, kratku biografiju do 6 rečenica, svoju elektronsku imejl adresu i svoju fotografiju na imejl-adresu: miodragjaksic@open.telekom.rs, a sve to do 10. 08. 2013. Svi radovi dostavljeni posle tog datuma neće biti uzeti u odabir za ovu knjigu.  Lektorisane pesme i biografiju dostaviti, isključivo, u Word formatu (font Times New Roman, veličine 12, Serbain Latin), a fotografije u JPG formatu, u rezoluciji 300 dpi. Potrebno je dostaviti SVE tražene elemente, u navedenim rokovima, kako bi svi autori bili adekvatno i identično predstavljeni u knjizi.

Participacija u izdavanju ove knjige iznosi 1500 dinara, za sve one koji će biti zastupljeni u knjizi i mora biti uplaćena na ARTE račun broj: 330-4006730-42 (Credit agricole banka) do 11.08. 2013. godine. Uplate iz inostranstva (15 evra) se vrše putem Western union transakcija, na ime Miodrag Jakšić.

Svakom književniku čije pesme budu objavljene u „ARTE STIHU“, i koji izmiri participaciju, pripada 3 primerka predmetne knjige.

Knjiga „ARTE STIH“ (vol. 2) biće objavljena početkom desetog meseca 2013. godine i biće premijerno predstavljena na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, gde će izdavačka kuća „Arte“ tradicionalno imati svoj štand i na koji će svi autori zastupljeni u ovom zborniku biti dobrodošli i moći će na njemu predstaviti svoje stvaralaštvo.

Knjiga će biti objavljena u Arte biblioteci „Poetika“, modernog dizajna i preloma i predstavljaće svojevrsni ID, ličnu kartu, pesnika i omogućiti i izdavaču i svakom autoru, ponaosob,  lakšu afirmaciju autora i zakazivanje promocija i književnih večeri po Srbiji i regionu, kao što je to bio slučaj i sa prvim izdanjem ove knjige.

Pozovite sve vaše kolege i koleginice, pesnikinje i pesnike, za koje vam je stalo da budu zastupljeni u ovom projektu i obavestite ih o ovim detaljima, kako bi na vreme poslali svoje radove.

VREME JE ZA ARTE STIH !!! 

 

Izdavačka kuća „Arte“ Beograd

Slične vesti

3 comments

Gradjanin 28/07/2013 at 12:26

Postovani,

Da li to znaci da svi koji posalju pesme i uplate participaciju ulaze automatski u zbornik. Zar ne postoji neka selekcija, ziriranje?

Zara 15/10/2013 at 13:07

Zna li se koji su autoei zastupljeni u knjizi?

Markus 17/10/2013 at 12:39

Verovatno su zastupljeni svi oni koji su platili participaciju, bez obzir a na kvalitet poezije koju su poslali. Bilo bi fer bar da objavite spisak autora koji su ušli u zbornik.To je nešto što se podrazumeva. Elementarna stvar.

Comments are closed.