8.4 C
Belgrade
21/03/2023
drama region Srbija

Konkurs za originalni dramski tekst za lutkarsko pozorište na srpskom

pinokioUnima Centar Srbije pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu grada Beograda, a uz podršku Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, Sterijinog pozorja, ASSITEJ-a i časopisa NITI (Pozorišni muzej Vojvodine), raspisuje KONKURS ZA ORIGINALNI DOMAĆI DRAMSKI TEKST ZA LUTKARSKO POZORIŠTE.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije i svi autori koji pišu na srpskom jeziku.

Rok za slanje tekstova je 1. decembar 2015. godine, a odluku o nagradi žiri donosi do 28. decembra 2015. godine.

Više o konkursu možete pročitati na sledećem linku.

 

* * *

Za početak sezone 2015/16, Pozorište najavljuje novu predstavu BAJKA O RIBARU I RIBICI A. S. Puškina, u adaptaciji i režiji Marije Krstić. Za dizajn i izradu scene, lutaka i kostima zadužen je Filip Jevtić, a u predstavi igraju: Zorana Milošaković – Tasić, Goran Popović i Dragana Vasić. Bajka u stihu A. S. Puškina, inače dobro poznata najmađima kao poučna priča o ribaru i zlatnoj ribici, pokazuje da humanost i poštenje mogu biti nagrađeni i u današnje vreme, te pomaže najmlađima da izaberu sa čim treba da se identifikuju. Predstava je namenjena starijim predškolcima i deci mlađeg školskog uzrasta (od 5 godina), kao i njihovim roditeljima, vaspitačima i učiteljima.

PREMIJERA je zakazana za 11. septembar.

 

* * *

Pozorište će od 18. do 20. septembra 2015. godine gostovati u Parizu, zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Tom prilikom, 19. septembra Pozorište će u Kulturnom centru Srbije izvesti lutkarsku predstavu PUT OKO SVETA, autorski projekat Nebojše Jovanovića.

 

* * *

Pozorište lutaka „Pinokio“ je 14. avgusta 2015. godine izvođenjem predstave TUŽNI PSIĆ Živomira Jokovića otvorilo Festival dečjeg pozorišta POZORIŠNI VAL 2015. u Petrovcu, u Crnoj Gori.

Slične vesti