Konkurs za objavljivanje knjige (do 15.05.2010.)

Filed under: proza,Srbija |

Konkurs za objavljivanje knjiga u ediciji „Istok – Zapad“, za rukopise pisane na srpskom jeziku u oblasti poezije, proze (roman, pripovetke), eseja, drame i književne istorije, otvoren je do 15. maja, u organizaciji Grada Zaječara i Matične biblioteke „Svetozar Marković“.

Iz Matične biblioteke „Svetozar Marković“ saopšteno je da će rezultati konkursa biti objavljeni 20. jula, kao i da će dve najbolje knjige, po oceni žirija, biti nagrađene novčanim iznosom od po 2.000 evra.

Edicija „Istok – Zapad“ biće objavljena do 15. oktobra 2010. godine, a promocija te edicije je planirana na dan godišnjice biblioteke u Zaječaru, 27. oktobra.

U saopštenju se navodi da zainteresovani svoje rukopise mogu poslati na adresu Matične biblioteke „Svetozar Marković“ (Kumanovska 2, 19000 Zaječar), kao i da poslati rukopisi neće biti vraćeni.
Žiri koji odlučuje o nagradama čine: Vladislava Gordić-Petković (predsednik), Gojko Božović i Đorđe Despić.

Neki od dosadašnjih dobitnika nagrade „Istok – Zapad“ su i Vladimir Kopicl, Vladislava Gordić-Petković, Duško Novaković, Radmila Lazić, Zoran Pešić Sigma, Radoslav Petković i Milan Đorđević.

2 Responses to Konkurs za objavljivanje knjige (do 15.05.2010.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*