17.8 C
Belgrade
31/03/2023
poezija proza Srbija

Конкурс за необјављен рукопис прве књиге

golubГрадска библиотека Карло Бијелицки Сомбор расписује

КОНКУРС

за необјављен рукопис прве књиге за 2015. годину

Едиција Голуб представља поновно установљену едицију Градске библиотеке Карло Бијелицки у Сомбору која експлицитно подразумева издавање прве књиге неафирмисаног књижевног аутора који нема претходно објављена издања. Избор књижевног дела које може бити предмет издаваштва представља једногласну одлуку уредништва.

Награда победнику на конкурсу је објављивање књиге, организација промоција награђене књиге и презентација/иницијација аутора у књижевно ставралачке токове спроводећи програме представљања књиге у Граду Сомбору али и другим градовима.

Конкурс је намењен ауторима који пишу на српском језику, старости до 40 година. Примају се збирке песама, збирке приповедака и романи. Један аутор може послати један рукопис.

Рукописи се шаљу електронском поштом на konkursgolub@gmail.com у два мејла. Први мејл треба да буде насловљен називом дела и потписан шифром. Други мејл треба да буде насловљен називом шифре и да садржи име и презиме, адресу, контакт телефон, мејл и кратку биографију. Радове слати у Word формату, не у PDF.

Конкурс је отворен од 01. фебруара до 15. марта 2015. године.

Резултати ће бити објављени до 1. јуна на интернет презентацији Градске библиотеке Карло Бијелицкиwww.biblioso.org.rs, као и на интернет презентацији –  www.konkursiregiona.net и www.prozaonline.com. Одлуку о награди доноси трочлани жири у саставу: Јован Зивлак, председник, Нада Душанић и Владимир Јерковић.

Назив Голуб потиче од Илустрованог листа за српску младеж који је покренут 1879. године, а у Сомбору је излазио у периоду од 1898. до 1913. У Голубу су, између осталих, објављивали своје радове Дучић, Шантић, Илић, Нушић  и Црњански.

Slične vesti

5 comments

Vladimir 21/02/2015 at 00:32

Imam jedno pitanje,
Ako mi je knjiga objavlena u Hrvatskoj, da li imam pravo ucestvovati na konkursu sa drugim rukopisom?

Petar 27/02/2015 at 21:45

… која експлицитно подразумева издавање прве књиге неафирмисаног књижевног аутора који нема претходно објављена издања.

Уколико сте икада објавили књигу, онда не можете победити на конкурсу. Тако бар ја то разумем. 🙂

Rajko 01/03/2015 at 14:08

Imam jedno pitanje. Da li imam pravo poslati rukopis prvog romana koji nije objavljen ako sam isti rukopis slao na drugi konkurs.

B 03/03/2015 at 15:54

Ljudi, ne postavljate (izvinite na grubosti) glupa pitanja. Naravno da možete poslati neobjavljeni rukopis, i isti poslati na još hiljadu mesta. Pozdrav!

Petar 03/03/2015 at 23:12

Није то глупо питање зато што сам имао прилике да видим како часописи не дозвољавају да се исти рад шаље и њима и неком другом часопису. Не желе да дођу у ситуацију да су рад анализирали, посветили му време, можда га и одабрали за објављивање, а да га у међувремену објави неко други. На такву праксу сам наилазио у страним часописима, додуше, па поучен тим искуством, Рајко се можда пита важи ли то и за овај конкурс. 🙂 Како нису навели да такво ограничење постоји, слободно се могу слати радови већ послати на неки други конкурс. 🙂

Comments are closed.