-0.9 C
Belgrade
05/02/2023
fotografija Srbija

Konkurs za najlepšu planinarsku fotografiju

Planinarski klub „JASENICA“ iz Smederevske Palanke u saradnji sa Narodnim muzejom u Smederevskoj Palanci raspisuje Konkurs za najlepsu planinarsku fotografiju.

Ciljevi konkursa su: priblizavanje planinarenja kao sporta sto sirem broju ljudi, fotografije kao umetnicke forme izrazavanja pristupacne svima, promovisanje ocuvanja zdravlja ljudi, prirode, njene lepote, zdravog nacina zivota i sirenje ekoloske svesti. Otuda smo se tematski usmerili na planine, planinske pejzaze, planinare, planinarke i planinarske motive uopste.

Autori svoje radove mogu slati do 31. oktobra 2010. godine.

Propozicije konkursa: http://www.jasenica.rs/download/konkurs2010.pdf

Ovogodisnjim konkursom zelimo da ustanovimo tradiciju odrzavanja i razvijamo novi oblik delovanja Planinrskog kluba „JASENICA“ koji traje vise od 60 godina kroz koji je tokom ovog perioda proslo preko sto hiljada ljudi svih starosnih dobi. Ovim korakom pratimo nase zelje i odgovaramo na nadanja ucesnika iskazana velikim odzivom autora na nas proslogodisnji poziv. Prema do sada iskazanom interesovanju ocekujemo da ove godine pristigne vise od 250 radova autora iz nase zemlje i regiona koliko je zirirano prosle godine.

Konkurs su podrzali: Nacionalna Geografija Srbija, Aqua Una, Skupstina opstina Smederevska Palanka i mnogi drugi.

Tema konkursa su planine, planinski pejzazi, planinari, planinarke i planinarski motivi.

Na konkurs se moze prijaviti samo jednom i poslati najvise do 10 radova u digitalnom formatu.

Izbor najlepsih fotografija izvrsice specijalni ziri koji cine nasi istaknuti clanovi, predstavnici donatora i umetnici.

Nagrade ce biti dodeljene najboljima u cetiri kategorije:

  • planinari i planina
  • planinarski portret
  • planinarski pejzaz
  • specijalna nagrada za originalnu ideju
  • nagrada publike (jer ce na izlozbi povodom proglasenja najboljih publika imati prilike da da svoj sud).

Svim ucesnicima ciji ce radovi biti izlozeni, organizator ce dodeliti zahvalnice, najboljima plakete, a sponzori nagrade.

Kontakt osoba Nenad Radojkovic
telefon 064/239-7554
www.jasenica.rs

Slične vesti

1 comment

Jovan Jarić 18/09/2010 at 10:22

Ja bih dobro razmislio da li da šaljem fotografije za ovaj konkurs, te savetujem svima da pažljivo pročitaju propozicije tj. uslove korišćenja. Imeđu ostalog, tamo stoji da mogu da štampaju plakate i brošure sa vašim fotografijama i teoretski i da zarađuju na tome, a da se vi odričete dobrovoljno novčane nadoknade.
Hvala lepo, fotografišite sami, pa pravite biznis.

Comments are closed.