6.5 C
Belgrade
27/03/2023
fantastika i horor Hrvatska

Konkurs za najbolju kratku priču strave

Mala performerska scena u Zagrebu, kroz multidisciplinarni projekat “Freaky Friday”, raspisala je konkurs za najbolju kratku priču strave. Konkurs je otvoren do 1. srpnja (jula), a o najboljim pričama odlučivaće žiri koji čine Ivica Đikić, Želimir Periš, Mima Simić, Mario Kovač i Ivan Kralj.
Najbolje, odnosno najstrašnije priče, biće objavljene u zbirci kratkih priča.

Tri priče biće i novčano nagrađene (najbolja priča osvojiće 1.500 kuna, drugoplasirana 750 kuna, a trećeplasirana 400 kuna).

“Zamislite da ste usred šume, uz logorsku vatru, čuju se tek noćne ptice i pucketanje granja dok se vaša slušateljska publika namešta ne bi li bolje čula što im imate za ispričati. Sene plešu po vašim licima, najkrhkija među vama u nekom trenutku vrisne, i tada znate – imate priču koja tera strah u kosti”, poručila je Mala performerska scena.

Na konkursu mogu da učestvuju svi autori koji pošalju kratku priču pisanu na hrvatskom jeziku i ne dužu od 9.000 znakova (uključujući razmake).

Prijavljena priča ne sme biti prethodno objavljena u bilo kojem obliku, te se autori oabvezuju da neće biti objavljena do proglašenja rezultata konkursa.

Svi autori čije priče budu prihvaćene za objavu obavezuju se da ne objavljuju odabrane priče u bilo kojem obliku pre publikovanja same zbirke.

Priče treba poslati u obliku word dokumenta, potpisane šifrom, na e-mail adresu centar@cirkus.hr. Ključ šifre s podacima autora treba poslati kao zaseban word dokument.

Slične vesti

1 comment

Milenica 15/06/2012 at 16:13

Poštovani,

da li na konkursu mogu učestovati državljani i ostalih republika bivše Jugoslavije ili isključivo državljani Republike Hrvatske?

Comments are closed.