-3.5 C
Belgrade
08/02/2023
aforizmi satira Srbija

КОНКУРС ЗА НАЈБОЉУ КЊИГУ АФОРИЗАМА У 2015. ГОДИНИ

aforistickiБеоград, 11. новембар – Управни одбор Београдског афористичарског круга позива ауторе који пишу на српском језику, или њихове издаваче, у земљи и иностранству, да доставе књиге афоризама, објављене ове године, које ће тако ући у конкуренцију за Награду Београдског афористичарског круга за најбољу књигу афоризама у 2015 години.

Крајњи рок за слање збирки афоризама је 15. јануар 2016. године, а адреса на коју се шаљу је: Витомир Теофиловић, Благајска 9/IV, 11050 Београд, Србија.

О добитнику награде одлучује трочлани жири БАК-а, на чијем челу је књижевник и књижевни критичар Витомир Теофиловић, а чланови су књижевници Милан Бештић и Александар Чотрић.

Признање, које се састоји од плакете и новчаног износа, добитнику ће бити уручено почетком идуће године, на свечаности у Удружењу књижевника Србије у Београду.

Награда је установљена пре три године, а први добитници били су Александар Чотрић за 2012, за књигу „Померање памети“, Милан Тодоров за 2013. годину, за књигу „Покори се и почни“ и Нинус Несторовић за 2014. годину, за књигу „Ћути и пливај“.

Награда Београдског афористичарског је најпрестижније годишње признање у Србији за књигу афоризама.

БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ

Slične vesti