3.6 C
Belgrade
04/02/2023
konkursi za mlade autore pozorište Srbija

Konkurs za najbolji dramski tekst za decu i mlade

ASSITEJ Srbije udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade u saradnji sa Sterijinim pozorjem iz Novog Sada i Malim pozorištem „Duško Radović“ iz Beograda pod pokroviteljstvom  Ministarstva kulture Srbije raspisuju

KONKURS

za najbolji originalni dramski tekst za decu i mlade na srpskom jeziku.

Pravo učešća imaju autori/ke, državljani/ke Republike Srbije. Konkurs se organizuje bijenalno.

Nagrada sadrži novčani iznos od 2.500 evra, premijerno izvođenje u  profesionalnoj  produkciji u Malom pozorištu „Duško Radović“  u sezoni 2012.- 2013,  prevod na engleski jezik i objavljivanje  na sajtu ASSITEJ Srbije.  Tekstovima koji uđu u najuži izbor konkursa ASSITEJ Srbije će dati preporuke  za izvođenje i dalju afirmaciju.

Žiri u sastavu: Vesna Stanišić, dramaturškinja, Nikola Zavišić, pozorišni  reditelj, Diana Kržanić Tepavac, glumica i predsednica IO ASSITEJ Srbije doneće odluku o nagradi i saopštiti rezultate konkursa 20. marta 2012.  kada se obeležava Svetski dan pozorišta za decu i mlade. Konkurs je otvoren do 01.01.2012.

Pravo učešća imaju samo originalni, neobljavljeni i neizvođeni dramski tekstovi. Osnovni kriterijumi prilikom donošenja odluke žirija će biti umetnička vrednost, inovativnost na planu forme, relevantnost tema i univerzalne vrednosti u korespondenciji sa mladim gledaocem.

Prijava

Štampane nepotpisane tekstove u tri primerka, označene šifrom,  kao i CD sa  kopijom nepotpisanog  teksta u pdf. formatu i označen sa šifrom, treba dostaviti poštanskim putem.

U velikoj koverti sa tekstovima poslati i zatvorenu kovertu sa rešenjem šifre: naslov teksta, ime autora, adresa, telefonski i elektronski kontakti.

Tekstovi se dostavljaju najkasnije do 01.01.2012. na adresu:

ASSITEJ SRBIJA udruženje za razvoj pozorišta za decu i mlade

Konkurs za originalni dramski tekst

Poštanski pregradak 11

11120 Beograd

Tekstovi koji su u suprotnosti sa navedenim pravilima prijave  neće biti uzeti u razmatranje.

Slične vesti