12.9 C
Belgrade
09/12/2022
aforizmi Srbija

Конкурс за најбоље афоризме фестивала хумора и сатире „Сатирична ЛЕсковачка Мућкалица (СЛЕМ)“

У циљу неговања и развијања кратког сатиричног израза, удружење „Лесковачки клуб читалаца“ из Лесковца, организује фестивал хумора и сатире „Сатирична ЛЕсковачка Мућкалица  (СЛЕМ)“, у оквиру кога расписује конкурс за најбоље афоризме.
Конкурс је отворен од 1. jула до 15. августа 2017. године, а право учешћа на конкурсу имају аутори афоризама из Србије и иностранства. Страни држављани могу да доставе афоризме на свом језику, али је обавезан и превод на српски.

За учешће на конкурсу потребно је да на адресу:
„Књижара Стошић“
Булевар Ослобођења 101,
16 000 Лесковац,
(КОНКУРС ЗА АФОРИЗМЕ)
пошаљете не мање од 5 и не више од 10 афоризама, потписаних шифром и то спакујте у једну већу коверту. У исту коверту ставите још једну, мању, затворену коверту у којој ћете доставити и решење шифре. Решење шифре треба да садржи име и презиме аутора, кратку биографију и податке за контакт.

Такође се позивају појединци и културне и образовне установе са територије Јабланичког округа да предложе ауторе са подручја Лесковца и да образложе предлоге за специјалну награду „Диплома Жак Конфино“, коју додељујемо за посебан допринос хумору и сатири аутору из Лесковца. Предлоге слати на адресу: dragan-stosic@mts.rs

Жири, познат организатору, оцењиваће радове до 31. августа и објавити резултате почетком септембра.

Додела награда победницима конкурса за најбоље афоризме биће организована почетком новембра у оквиру Другог фестивала хумора и сатире „СЛЕМ“. Предвиђене су три награде за најбоље ауторе и специјална награда „Миодраг Стојановић Дунђер.

Организацију конкурса за најбоље афоризме помогла је Књижара Стошић, а финансијски подржала Управа за друштвене делатности Града Лесковца.

Slične vesti