-3.9 C
Belgrade
08/02/2023
Crna Gora književnost konkursi za objavljena dela poezija region

Konkurs za Nagradu Risto Ratković

risto ratkovicJavna ustanova “Ratkovićeve večeri poezije“ raspisala je konkurs za Nagradu “Risto Ratković” i konkurs za nagradu “Ratkovićeve večeri poezije”, koji traje od 3. februara do 1. jula 2015.

Za Nagradu “Risto Ratković” mogu konkurisati samostalne zbirke poezije koje su prvi put objavljene između prošlogodišnje i ovogodišnje manifestacije.

Prijedloge mogu slati: izdavačke kuće, institucije, organizacije, pojedinci  i autori iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Uz prijavu su dužni dostaviti šest primjerka knjige koju predlažu za nagradu.

Na konkurs za nagradu “Ratkovićevih večeri poezije” za pjesnike do 27 godina potrebno je dostaviti, u šest primjerka, rukopis neobjavljene zbirke poezije potpisan šifrom i sa adresom i rješenjem šifre u posebnom kovertu.

Sve prijedloge dostavljati na adresu: Opština Bijelo Polje, ulica Slobode, 84.000 Bijelo Polje, sa naznakom “Za konkurs Ratkovićevih večeri poezije”.

Informacije zainteresovani mogu dobiti na broj telefona +38250 433 090.

Slične vesti

1 comment

dusica pajovic 20/02/2015 at 19:30

postovanje…moze li se poslati .rukopis koji je u stampi sada i bice gotov za 15 dana recimo..pesme …ljubavne ..obima 1o tabaka..Andjeo nesanice,,,a kad budu knjige onda seljem .poz i hvala na odg,,

Comments are closed.