-6.7 C
New York
27/01/2022
15. februar aforizmi Srbija

Конкурс за награду „Раде Јовановић”

Београдски афористичарски круг позива ауторе или њихове издаваче у Србији и иностранству да доставе предлоге за награду „Раде Јовановић“ – за најбољу књигу афоризама на српском језику или сродним јужнословенским језицима, објављену у 2021. години.

На Конкурс се књига шаље поштом, или предаје примерак предложене књиге у Удружење књижевника Србије (од 10 до 15 часова радним данима Саши Божовићу). Пожељно је да се уз књигу достави и образложени предлог.

Крајњи рок за приспеће књига је 15фебруар 2022. године, на адресу:

Удружење књижевника Србије
(за конкурс Раде Јовановић)
Француска 7
11000 Београд
Србија

О добитнику награде до 15. марта 2022. године одлучиће трочлани жири Београдског афористичарског круга.

Признање ће лауреату бити уручено почетком августа 2022. године, на свечаности на манифестацији „Летњи улични ерски кабаре“ у Чајетини, и састоји из плакете и боравка у једном од хотела на Златибору.

Награда је установљена пре девет година, а досадашњи добитници били су: Александар Чотрић за 2012. годину, за збирку „Померање памети“; Милан Тодоров за 2013. годину, за књигу „Покори се и почни“; Нинус Несторовић за 2014. годину, за наслов „Ћути и пливај“; Зоран Т. Поповић за 2015. годину, за дело „Даће Бог, ако Бог да“; равноправно за 2016. годину Александар Баљак за књигу „Зидови на хоризонту“ и Александар Чотрић за „Тешке мисли“; равноправно за 2017. годину Ратко Дангубић за збирку „Црвени тепих“ и Екрем Мацић за дело „Тетоважа на леду“; равноправно за 2018. годину Слободан Симић за књигу „Ријалити шоу“ и Драган Копривица за наслов „Етида у ЦГ-молу“; Бојан Љубеновић за „Противотров“ 2019. и Ђорђе Оташевић у 2020. за „Цвркут пуњених птица“

Одлуком Управног одбора Београдског афористичарског круга, награда се од 2016. године зове „Раде Јовановић“, у знак сећања на једног од најзначајнијих српских и регионалних сатиричара и афористичара – Радомира Рада Јовановића (1939-2016) из Ужица.

БЕОГРАДСКИ АФОРИСТИЧАРСКИ КРУГ

Слободан Симић,
председник

Related posts

Konkurs za Književnu nagradu „Aladin Lukač“

KR

Konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina

KR

Конкурс за Књижевну награду „Војислав Брковић“

KR

Leave a Comment

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*