10.2 C
Belgrade
01/04/2023
Bosna i Hercegovina region vizuelne umetnosti

Konkurs za nagradu „Paola de Manincor“ za najbolji mural u Prijedoru

muralzavObavještavamo Vas da je ULUP-Udruženje likovnih umjetnika Prijedora, i ove godine raspisalo međunarodni konkurs za nagradu „Paola de Manincor“ za najbolji mural u Prijedoru.

Nova fasada je odabrana a svoje prijedloge umjetnici i umjetnice mogu slati do 16.07.2014 godine, poštom ili na e-mail adresu udruženja.

Paola de Manincor je slikarka iz Lavisa u Trentinu (Italija) koja je 1998. godine, zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara, oslikala prvi mural u Prijedoru na Elektrotehničkoj školi. Nagrada je osnovana njoj u čast a rezultat je gotovo dvodecenijske decentralizovane saradnje između Prijedora i bratskog Trenta.

Ove godine glavni dio nagrade „Paola de Manincor“ je novčani i iznosi 3000KM. Pored toga autoru pobjedničkog prijedloga biće uručena nagradna plaketa te data mogućnost da svoj prijedlog oslika na fasadi u centralnoj pješačkoj zoni u Prijedoru. Izložba svih prispjelih prijedloga koji zadovoljavaju kriterije propisane konkursom biće organizovana u nekom od galerijskih prostoru u Prijedoru i tom prilikom izrađen i poseban katalog za sve učesnike.

Sve informacije vezane za konkurs kao i aplikacioni materijal zainteresovani umjetnici i umjetnice mogu pronaći na internet adresi projekta:

www.ulupd.tumblr.com

pod sekcijom „KONKURS 2014“, ili pišući nam na našu e-mail adresu.

Projekat „Prijedor grad murala“ podržali su Grad Prijedor, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Autonomna provincija Trento i Opština Lavis.

Naši partneri bez kojih ovaj projekat ne bi bio moguć su Udruženje Projekt Prijedor iz Trenta, Agencija lokalne demokratije Prijedor, Muzej Kozare, Zavod za izgradnju grada Prijedora, Galerija 96, porodica Paole de Manincor i drugi.

Molimo Vas da nam objavljivanjem informacije o našem konkursu pomognete u njegovoj realizaciji.

Unaprijed zahvalni šaljemo srdačne pozdrave!

Milica Đerić

za Udruženje likovnih umjetnika Prijedora

Prijedor

27.05.2014.godine

 

 

 

 

Slične vesti