31.8 C
Belgrade
25/06/2024
muzika region

Konkurs za nagradu „Milan Mladenović“

Fotografija preuzeta sa sajta https://www.milanmladenovic.com

Zadužbina Milana Mladenovića će dodeljivati regionalnu godišnju nagradu koja će nositi ime istaknutog muzičara, pesnika, kompozitora i vođe kultnog benda Ekatarina Velika.

Zadužbina je osnovana sa namerom da se autorska i lična zaostavština Milana Mladenovića sačuva kao celina i da se nameni za kulturne i humanitarne svrhe. Ciljevi Zadužbine su, između ostalog, da čuva uspomenu na Milana Mladenovića, brine se o objavljivanju njegovih dela i podstiče umetničko stvaralaštvo dodeljujući regionalnu nagradu koja nosi njegovo ime.

Nagrada Milana Mladenovića dodeljivaće se svake godine na dan Milanovog rođenja, (21. septembra), za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2000 EUR.

Milanova Nagrada je regionalna i pravo da konkurišu za nju imaju autori sa teritorija svih bivših jugoslovenskih republika, za delo objavljeno između 30. juna prethodne godine i 30. juna tekuće godine, bez posebnih žanrovskih ograničenja.

Predloge dela koja konkurišu za nagradu mogu podnositi autori, izdavači ili organizacije. Rok za prijave je otvoren od 15. aprila do 30. juna preko sajta Zadužbine Milana Mladenovića, na adresi https://www.milanmladenovic.com.

Članovi prvog žirija za dodelu Milanove nagrade su Zoran Kostić Cane, Vasil Hadžimanov i Aleksandar Žikić.

Website: https://milanmladenovic.com
Facebook: https://www.facebook.com/Zadužbina-Milana-Mladenovića
Instagram: https://www.instagram.com/zaduzbinamilanamladenovica/

Slične vesti