0.7 C
Belgrade
28/01/2023
esejistika konkursi za objavljena dela poezija proza satira Srbija

Konkurs za nagradu „Laza Kostić“

Povodom 19. međunarodnog SALONA KNJIGA koji će se održati od 28. februara do 5. marta 2013. na Novosadskom sajmu, obaveštavamo Vas da je počeo da radi žiri za dodelu književne nagrade „Laza Kostić“.
Novosadski sajam već 18 godina dodeljuje književnu nagradu „Laza Kostić“ za najbolje književno ostvarenje objavljeno između dva Salona knjiga – autoru dela čiji je izdavač učesnik na Salonu knjiga. Nagrađuju se svi književni žanrovi domaćih pisaca. Žiri ima ovlašćenje da predloži dodelu nagrade za izdavački poduhvat i specijalne nagrade Salona knjiga na Novosadskom sajmu.
Ove godine predsednik je pesnik i književni kritičar Nenad Šaponja ičlanovi: Zoran Đerić, pesnik i Đorđe Pisarev, pisac i književni kritičar.
Budući da žiri tokom cele godine prati i stiče uvid u književnu produkciju izdavača u Srbiji, pozivamo Vas da uzmete učešće na Salonu knjiga 2013, prijavite izdanja i konkurišete za nagradu „Laza Kostić“. Ovim putem vas obaveštavamo da će ulaz na Sajam biti besplatan.
Molimo Vas da knjige dostavite u tri primerka na adresu Novosadski sajam AD, Hajduk Veljkova 11 , 21000 Novi Sad, najkasnije do 31. decembra 2012.

Slične vesti